Welcome to our blog
There was an error in this gadget

June 13, 2011

Rumahku hampir terbakar...

Hmmm.... betul la tu tajuk kat atas tu.... sebab masak air x tutup api pas tu kuar umah.  Seme pasal cerek letrik rosak.  so, terpaksa la pakai cerek manual, masak air atas dapur.  pas tu lupa nak tutup api.  cerek plak jenis yg x menjerit bila dh masak air tu.... so, apa lagiii.. lupa trus!  Ish ish ish.... loqlaq kata orang utara.... almaklumlah.... x biasa guna cerek manual nih... yg letrik tu otometik off sendiri.... kot menjerit cerek tu x pe gak..ni cerek bisu... lupa trus!

Pas tu kuar umah, dh sampai tol sg buloh yg dkt ngan spital sg. buloh tu baru teringat cerek atas dapur... kelam kabut patah balik!  Nasib jln x jem.  tapi ramai gak yg terhegeh2 kat jalanraya tu.... berangan x abis-abis!  nk berangan dok je la kat umah!  Org dah la ada emergency!

Sampai je umah trus bukak pintu... terasa bahang kat umah tu!  Nasib x jadik papa.  sempat la padam api atas dapur tu.... dengar air mendidih.  nasib air penuh cerek.  kalau masak air sket jer.... haish!  x mo bayangkan lah.... loqlaq!  loqlaq!  apa lagi.. kena bebel x abis la dengan safety officer... hmmm...

Api ni sekejap jer marak nyer.. nak nak kalau umah byk barang.  sekejapan jer wassalam.  kalau pon x terbakar abis, tapi bahang dia tuuuuu ... sendiri mau hengat.  so, berhati2 la.... jgn jadik cam Mimie... loqlaq.... tengok video nih..... walaupun umah x terbakar semua.... tapi bembarang kat dalam tu semua melt.  ada fire alarm system pon x membantu.  hangus gak!  x sampai 10 minit!  cer tengok... cer tengok.... klik sini.....

moral of the story:  pakai cerek letrik.... jgn merokok di dalam premis.... n jgn loqlaq!

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.