Welcome to our blog
There was an error in this gadget

January 31, 2012

Noisy! Noisy! Noisy!

Assalamualaikum!

My mind is so noisy right now.. I can’t concentrate on my work. And working here, you can’t make mistakes. Haish… so stress.. so, I on my music, plug in my headphone and maximize the volume…. Baru leh buat keje… I must separate my personal matters with work. Be professional Mimie! Be professional! So, dengar music kekuat la jawapannya… lagu apa yg aku dengar nih? Lagu nih…. Cer teka .. cer teka… lagu aper.. eheh..

Dalam pertemuan ini kita terperangkap sudah
Dalam jerat percintaan yg tidak disangkakan
Aku telah jadi lupa siapa diriku ini
Engkau juga dihanyutkan oleh arus percintaanmu
Tapi pabila aku sedar diri siapakah aku ini
Aku bertanya sendiri apakah akan terjadi
Oh apakah kita kan teruskan
Di dalam arus percintaan
Perlukah kita untuk berkorban
Demi pertahankan kebahagiaan
Purnama mengambang cuma berteman
Bila embun pun datang tinggallah aku
Sendirian bertemankan malam sepi
Aku meminta pada yg ada
Aku merindu pada yg kasih
Aku merayu padamu yg sudi merinduku
Aku meminta…..
Aku merindu….
Aku merayu….. Merinduku…
Andainya engkau kumiliki
Terdahulu sebelumnya
Andai ku curah rasa hati
Mungkin kini ku kan tenang di sampingmu
Belum puasku menikmati kesan kasih sayang
Kau terpaksa pergi
Ingin kuterus dicintai
Walau bisikanmu azimat berduri
Bila cinta berbunga jadi air mata di jariku
Betapa kucinta padamu
Katakanlah kau cinta padaku
Sematkanlah ku di hatimu
Walau di mana berada ingat ku dalam doa mu
Belum puasku menikmati
Kesan kasih sayang kau terpaksa pergi..
Ingin kuterus dicintai
Walau bisikanmu azimat berduri
Bila cinta berbunga jadi air mata di jariku
Biarkan aku menjalin asmara
Dengannya yang kucinta
Jangan kudihalang
Walau pedang bukan penghalang
Kekasih tulis namaku di dalam diari hatimu
Kekasih setiap senyummu pengubat rindu di hatiku
Puisikan segala janji2 kita
Bakar semua kepalsuan
Duhai malam tiada bintang menghiasi taman kasih ini
Hanya aku sendirian x berteman kesorangan
Kekasihku hanya aku yg memuja sisa cinta ini
Seandainya ombak laut surut lagi aku pergi
Seiring camar pulang setia pada janji
Itu doaku selama ini
Duhai malam tiada bintang menghiasi taman kasih ini
Hanya aku sendirian x berteman kesorangan
Kekasihku hanya aku yg memuja sisa cinta ini
Seandainya ombak laut surut lagi aku pergiiiiiiiiiiii……

Yer!!! Pandai! Lagu medley cintan cintun Siti Nurhaliza masa dia nyanyi kat Royal Albert Hall, London. Aku suka bila dia buat medley cenggini.. dia modified sket music dia…. Best! layan je lar… ni sambil nyanyi sambil type lirik.. teringat masa kat UiTM dulu aku nak prektis typing, shorthand & trengkas cenggini la salah satu cara.. dengar lagu.. pas tu tulis shorthand/trengkas pas tu type. And sambil dengar lagu type balik lirik… hehe.. rindu nak blajar lagi…. Time blajar dulu x sabar nak keje… cenggitu la manusia… susah nak puaskan ati sendiri… nak puaskan ati orang lagi la susah… ingat nak letak video tapi takut berat plak so, type lirik je la ek.. hehehe…

Bila dah dengar music kekuat ni mula la jadik pekak.. orang panggil pon x dengar. Nasib bos2 aku out of office. My friends have to wave to call me… hehehe. .sian dorang…. Nasib dorang ni kepala ting tong… ok laa.. janji keje aku siap…

Esok cuti Federal Territory.. arini kena siapkan seme keje…. Nasib dah settle. Kang nak gi carik buku2 Iskandar pulak kat MPH. Kol 9.30 pm kena jemput dia dr tpt tusyen. Adeh.. penat.. tapi demi anak2 ku gagahi jua.. ececey… Okeh. Nak balik dah! Banyak keje nak buat lagi ni… kena sampai rumah sebelom kol 8.30pm. nak tengok citer Ariana Mikhail.. hehehe.. dedua mamat yg aku minat ada dlm citer nih… sapa?  sapa?  cer teka.. cer teka... hehe…

Okeh! Nak balik dah! Tata! Take care peeps!
















January 30, 2012

Missing someone....

Assalamualaikum!



How I normally spent my weekends since hubby not around? Korean drama la.. back to back setiap ari Sabtu n Ahad. Memang mengadap tv sampai tengahari. Tergolek2 depan tv dengan anak2…. Kalau rajin, buat bekpes.. hehehe. Kalau x, maid yg prepare bekpes cum lunch. Tapi biasa la… slalunya memang x rajin pon.. hehehe…. Tapi slalu anak2 mintak aku prepare high tea & dinner utk dorang. So, x de la malas sangat kan.. hehehehe…


So, last Saturday after we watched Korean drama, lepas Zohor gi bawak my daughters gunting rambut…. Nak gunting rambut pon ala-ala K-Pop jugek… x kesah la.. dorang pakai tudung pon…. Lepak kat salon tu sampai kol 5.30 pm okeh! Wat per la lama sangat tu kan… aku buat hair scalp treatment and facial. Tu yg lama tu… bebudak tu potong rambut jer…. Hehehe.. girls day out.. saja nak memanjakan diri .. hehehe.. pas tu soh hubby bank in duit.. ngeh ngeh ngeh….. kan best kalau hubby ada kat sini... leh tengok sendiri perubahan kitorang after makeover... :(


Lepas dah memanjakan diri, trus shoot to MIL's house. X sangka ramai orang berkumpul kat sana…. Adik beradik n ipar duai hubby pon ader.. makcik pakcik dia pon ada… hubby jer yg x de. Bila tengok adik2 dia, trus tetiba rasa sayu plak aku sorang jer yg x de laki kat sini…. Dah la muka dorang memang sepesen jer… pas tu semua orang keep on asking ‘Ijam mana?’.. “Ijam x balik ker?”…. “Mimie jadi ke pindah sana?”… Adoih! Kan best kalau hubby ada kat sini... :(


Sempat jugak celebrate birthday si kembar – hubby’s cousins…. Cousins dia memang ramai yg sebaya anak2 aku jer.. as usual, bila time cenggini, aku memang x de mood nak amik gambar, nak makan kek, nak bersorak2 riang gembira… memang x la.. .aku la manusia yg paling senyap kat situ… kalau x sebelum ni, aku rajin gak berborak ngan ipar duai n makcik2 dia…. Tapi no mood. Hubby not here.. hmmm… bukan ngan family dia je cenggitu.. ngan family aku pon. Malas nak kluar… rasa nak dok rumah jer.. sebab dah biasa.. nak gi memana mesti ada hubby.. kalau x de aku malas nak kluar.. sian kat bebudak. Slalu dorang komplen, kalau Abah ada mesti dah merata Abah bawak jalan.. nak wat cemana… Ummie x de mood…. Kalau bawak pon mesti gi umah sedara mara jer.. jenjalan shopping complex memang jauh sekali… no mood. Haritu Amirul siap cakap, napa x Ummie jer yg keje kat Terengganu, Abah keje kat KL? Adoih… telan ayaq lioq je la dengar…. Sedey… kan best kalau hubby ada kat sini... :(

(photo credit to Cik Mai... kot)


(photo credit to Cik Mai)
Dani comot makan kek...

Memandangkan aku jarang melawat family, last last my mother ajak 2 orang adik aku melawat rumah aku smalam. Pas tu saja2 gi tengok rumah tup tup terbeli plak rumah.. bukan aku.. tapi si Fatin & hubby dia terjebak beli rumah kat Rawang. Pas tu aku bwk dorang jenjalan kat Jusco Rawang. Dorang la yg shopping. Pas tu malam gi pasar malam plak…. Me & my mum shopping bembarang basah pulak… X pernah2 aku gi pasar malam tu sendiri… ada pergi sekali dua jer ngan hubby.. Itu pon gi cuci2 mata. Sebenarnya malas nak kluar.. tapi kenangkan dorang dah mai umah, terpaksa la layan walau pun mood nak kluar memang zero. Napa ntah jadik cenggini…. kan best kalau hubby ada kat sini... :(


(photo credit to my bro Parley)
Parley ngan anak2ku...
Dani soooo happy!
Ecah with her new hair...
 A week before, went to my brother’s house. His wife buat surprise birthday party for him. So, we all went there and celebrate. Berkali2 my mum ingatkan aku about this surprise party.  X kan x pergi pulak kan. Makan memacam.  Ada durian & pulut, cakes, sate & kfc...


Nampak x betapa banyaknyer my brother makan??
Kami memang hantu durian.... :P


My 1st brother.. Apit... happy birthday bro!

 Dani pon suka makan durian... :D

Marah sebab durian dh habis....

Sempat jugak kami orang pompuan merempit ke shah alam melawat boutique2 busana muslimah. Mama, and my sisters sibuk bershopping, aku jugak yg x beli apapa. Sibuk pilihkan utk dorang jer. Sebab dah biasa kalau nak beli papa tanya hubby dulu.. takut hubby x suka ngan pilihan aku.. memang slalu dia yg pilihkan pon. Hmmm… sangat bergantung pada hubby? Yup…. Sangat… dah biasa. Slalu nak dpt approval dia dulu nak buat papa pon. Susah kalau dia x de. X best nak buat apapa pon…. kan best kalau hubby ada kat sini... :(


Tetiba dah x de mood nak sambung tulis blog.. sebenarnya ada banyak citer lagi nak hapdet.. tapi x de mood pulak.


Hmmm.. life is about sacrifices… love needs sacrifices… satu hari aku pulak yg akan dikorbankan??? Just hope all my sacrifices are worth it and appreciated. :(

Nasib badan...

Assalamualaikum!

Sampai opis agak awal arini.  X sempat nak on PC, memacam nak kena buat.  Hand bag pon x sempat nak letak dlm drawer lagi.  Perut yg lapar terpaksa dilupakan sekejap.  Big boss nak kuar meeting.  And tetiba, big boss di rumah dan di opis bagi arahan serentak... hmm.. big boss di rumah terpaksa mengalah.. nak wat cemana..... sorry yer inchik hubby....

Ni baru nak bekpes.  Makan biskut jer.... korang dah bekpes? 

Selamat bekerja...

January 18, 2012

Bila buah hati di depan mata…

Assalamualaikum!

Last week, my hubby disuruh balik ke KL disebabkan rindu yg x tertanggung oleh kami anak beranak. Kesian hubby. Tengah bz.. tapi kena paksa balik… so, dia pon balik lerrrr…..

As you can see here, Dani la yang paling melekat ngan Abah dia… pantang tengok Abah, dia panjat and duduk dendiam. Behave la konon… kalau x tu, sure dia berlari satu rumah tanpa henti, memanjat x yah citer la… hijack pinggan mangkuk, sudu, senduk semua kat dapur, kemas peti sejuk etc…. bila Abah balik, Abah nak tidor pon dia panjat, korek mata, korek idung, korek telinga pas tu baring atas dada Abah.. sian Dani… rindu sunggoh gamoknyerrrr….

As for me, menuntut janji from hubby utk beli aiskrim.

Cam x leh beli sendiri kan aiskrim tu.. tapi nak hubby jugak yg belikan.. bak kata opah, lebih berkat.. hehehe.. tetiba aiskrim tu rasa lebih sedap daripada biasa… sebab x pakai duit sendiri and x yah gi kedai beli.. seme hubby yg uruskan.. hew hew hew…

Pas tu, WAJIB ada sesi berdating. Siap amik cuti lagi tau ari Jumaat tu sebab hubby balik KL! Ye lar.. kalau x, x sempat nak spend time together sangat.. sebab hubby kena rush balik Trengganu ari Jumaat jugak. Hari Sabtu is a working day for him. Hmmmmm…. Sedey… tapi kali ni aku amik cuti….dating pepuas!

So, on Friday, pepagi buta dah kluar dah. Had breakfast kat kedai mamak near our house, pas tu gi beli tiket bas hubby.. hubby buat surprise rupenyer dia beli tiket balik ari Sabtu pagi.. wuuhuuuuuuuu… happy x terhengga waktu tuuuu…

Pas tu gi selayang jap, pas tu gi One Utama, lunch pulak pas tu tengok movie citer nih…

(credit photo to Google)

Memang best giller citer nih! Sapa x tengok memang rugi lerrrrrrrr….. memang sangat best!

Pas tu ajak hubby gi beli brg dapur kat Tesco. Tapi hubby bwk jenjalan kat IKEA dulu.



Sempat lagi berangan… :P


Pas tu ingat nak gi Tesco, tapi hubby plak sakit kepala. So, I drove back, hubby tidor dlm kereta, singgah pasar segar kat rumah, then, trus balik.

Lepas rehat jap, hubby bawak bebudak plak jenjalan area rumah, potong rambut, minum2, layan bola ngan anak2 teruna dia.. *ye ler. .kalau hubby x de kat rumah, jangan harap la dorang ni leh tengok bola kan*.. then, tidor.

Sementara dorang tengok bola tu, aku baca novel nih….

(kredit photo to kedai-buku.com)

Best siot!!! Lagi sedih dari Ombak Rindu! 2 hari mataku bengkak baca citer nih… Harap2 novel ni leh difilemkan / didramakan. Aku rasa, kalau difilemkan or didramakan, hero dia sesuwei kalau husband Lisdawati tu berlakon.. sapa ek nama nyer? Haaaa… Fauzi Nawawi… sebab novel tu cakap hero dia hitam manis… hmm.. Sesuwei ler tuuuu…. Heroin dia plak.. Scha Al Yahya pon ok gak.. tapi kalau ikot ketinggian, sesuwei ker si Fauzi ngan si Scha nih? huhu... Ontah… berangan ntah papa…

So, on Saturday morning, all of us sent hubby to Greenwood and waved him goodbye. See Dani’s handsome-sad face specially for Abah…


Bila Abah dah naik bas, received a sms from him...

"I luv you all very much.... take care... :("

Sedey.... we luv you too Abah! Can't wait to see you again.... :(

Ok dah! Babai!

January 12, 2012

Pantun rindu...

Suara merdu buluh perindu
Angan dianyam menjadi nyata
Duka berlalu terlerai rindu
Kerna yang diidam di depan mata

*Aaron Shah n Aaron Shah Jr... melekat jer dari pagi*

Jiwa gundah hati kerisauan
Ke kiri salah ke kanan pun bukan
Tidur lena tanpa igauan
Mimpi indah dalam pelukan

Cinta di hati ternyata masih
Gembira rasa tidak terperi
Tangan bersatu penuh kasih
Gugur dosa di celahan jari

:P... have a nice day peeps!


January 11, 2012

Alamak! Alamak! Cemana niii?????

KUALA LUMPUR: Hero filem Ombak Rindu, Aaron Aziz, 36, melalui detik mencemaskan apabila terjatuh dari bumbung kereta ketika melakonkan adegan lagak ngeri ketika penggambaran filem KL Gangster 2, di Wangsa Maju, di sini.


Aaron berkata, kejadian jam 3 petang, Sabtu lalu itu berlaku ketika dia melakonkan adegan bertumbuk dengan pelakon Rosyam Nor.


“Ketika terjatuh dari atas kereta, keadaan saya masih terkawal dan tidak berasa kesakitan, tetapi sejak Ahad lalu kaki saya mula berdenyut-denyut dan semakin sakit malam Isnin,” katanya ketika dihubungi semalam.


Berikutan itu, pada malam sama Aaron mendapatkan rawatan di Pusat Perubatan Tropicana, Damansara, dekat sini, dan diberikan tiga suntikan di tangan, badan dan punggung.


“Doktor memaklumkan kaki saya tidak mengalami keretakan hanya bengkak biasa. Berikutan itu saya diberikan cuti beberapa hari untuk berehat,” katanya.


Menurut Aaron, dia akan menyambung penggambaran seterusnya selepas keadaannya pulih dan insiden itu akan membuatkannya lebih berhati-hati.

Sementara itu, pengarah filem KL Gangster 2, Syamsul Yusof ketika dihubungi semalam berkata, kecederaan Aaron tidak serius seperti digembar-gempurkan pihak tertentu, sehingga ada yang meletak kesalahan ke atasnya dengan dakwaan dia mengabaikan keselamatan pelakon.

“Tidak timbul soal abaikan keselamatan kerana ketika penggambaran dijalankan kami memang mengambil berat soal keselamatan,” katanya.

Menurut Syamsul, dia sudah berjumpa Aaron petang semalam untuk mengetahui keadaannya dan lega kerana kecederaan pelakon itu tidak serius.

Katanya, ketika kejadian itu berlaku, Aaron memegang watak sebagai Malik dan bergaduh dengan Tailong (Rosyam) ketika aksi pergaduhan berlaku di atas bumbung kereta.

“Dalam adegan pergaduhan itu, cermin kereta pecah dan Aaron jatuh daripada kereta, ketika itulah dia cedera. Kejadian sebegitu memang tidak diduga dan selepas berjumpa Aaron, dia sendiri memberitahu saya keadaannya tidak serius.


“Buat masa ini, saya akan melihat kepada kemampuannya untuk meneruskan lakonan. Sekiranya kesihatannya tidak mengizinkan, saya akan membenarkan dia berehat seketika,” katanya.

Menurutnya, penggambaran KL Gangster 2 kini sudah 80 peratus siap dan baki 20 peratus lagi membabitkan babak berat yang dilakonkan Aaron. Syamsul berkata, filem itu memerlukan Aaron melalui 50 hari penggambaran termasuk 15 hari melakonkan aksi lasak.

“Saya menafikan tuduhan pihak tertentu yang menuduh keghairahan saya menyiapkan filem antara sebab Aaron tercedera. Tuduhan itu sangat melulu dan bertujuan menjatuhkan saya,” katanya.
dipetik dari Harian Metro today.

Alahai... cemana niii???? sianya diaaaa.... *laaaa.. 36 y/o ke??* Nasib hang la Syamsul oi... peminat Aaron marah... hmm.. x sbr nak tgk filem nih... hik hik..

*Update*
Comment from my hubby....

Hubby:  Alaaaa.....da tua da dia tu.....bia kan la dia sakit kaki ke, sakit tgn ker.....yg pntg aaron ijam ni sihat walafiat....huhu

Me:  hahahahaha.... iyolah! aaron ijam.. nama x komersil lansung.


Hubby:  Tukarla camtu......Aaron Shah
 
Me:  eheh... that's better!


Time heals all wounds...

Sekali hati terluka
makan masa nak sembuh
mungkin luka terubat
tapi parutnya tetap ada



So, does time really heals?
NO! It's a big fat lie!
Time passes by..
It is what we do with our lives
while time is passing that either helps us.. heals us or keeps us stuck..
So, does time really heals all wounds?
I don't think so...
Forgiveness... that's the correct answer...
Let's forgive everyone today...
*Hmm.. that's the hardest thing for me..
How can I forgive you?
The wound is so deep..
You hurt me coz you were bored..
damn!  I need some time to forgive you...
but time doesn't really heals..
forgive n forget...
Ya Allah!  give me the strength*





January 10, 2012

Jusco Rawang Jom!

Assalamualaikum!

Monday, 19 Dec 2011 - Jusco Rawang dengan rasminya dibuka... jalan jem x hengat!  On that day, aku sampai KTM Rawang pukul 8pm.  Punya la x sabar nak balik rumah untuk bergolek2 dengan Dani, tup tup jalan jem se-jem-jem nyer!  Tau aku sampai rumah pukul berapa?  Pukul 11 pm okeh!  I was wondering... ada accident ker?   Paip pecah ker?  road block ker? Rupa2nyer Jusco kat Rawang dah bukak.. Herannya dorang tu semua shopping sakan.. x kerja ker?  Hari Isnin kot!  Amik cuti sebab nak gi Jusco kot!  Hebat!  Hebat!  Tapi gegila barbie punya sale!  Barbie jer yg x sale.  Sian Ecah nak tunggu Barbie sale sampai harga tinggal sehengget...

Dari sehari ke sehari nak pi jenguk Jusco Rawang x pi pi jugak.  Padahal jarak nyer ngan rumah aku sekangkang kera je kot!  Sebab malas nak hadap jem.  Parking konfem x de.  Orang pon dok jalan kaki jer pi sana.  Me and the clans nak jalan kaki pi Jusco?  Kem salam je la hek.

So, on 26 Dec baru aku menjejakkan kaki ke situ.  Tapi Farah x ikot sebab demam.  Kami pi pon sekejap jer.. carik barang tapi x ingat la barang apa. 

And then again, hubby came back from Terengganu... So, we went to cuci mata and jalan-jalan and makan-makan.. :P

Pagi selepas hntr Amirul to school for orientation,
Me and hubby dating dulu... huhu..
 yea!  this is me...
 Pakai tudung from Indiana Boutique..
1 of the hadiah GA dorang yg aku menang aritu..
Cantik kan! Cantik kan!
 Posing itu harus! ngeh! ngeh! ngeh!

Bz mentelaah menu...
Beli 1 makan 2 org..
Dedua tengah diet...

 Tengahari tu lepas Amirul balik sekolah baru la kami bawak bebudak jenjalan...
Dani seronok naik benda alah ni.. 1st time kot!  x mo turun!

Marah Amirul naik ngan dia... dia nak dok sensorang..


Makan time is the most happiest time for him...

X sabar tunggu makanan dia sampai... :P

Me and the clans... x muat tempat kot!
Dani so happy! Terangkat2 tangan dia!
  
On the day Abah nak balik Terengganu
Again... Singgah dulu Jusco Rawang..
Sian Dani kena tinggal.. :(
Ecah melaram dengan tudung aku
GA from India Boutique jugak.. :P
sungguh comel tudung itu!

Kat dalam snow globe..
Tercapai hajat si Amirul nak masuk.... huhu...

 Spent time with Abah...
Most enjoyable time...

Minggu ni hubby balik KL lagi... best nyer!  Can't wait to see you dear!  We miss you... a lot!

So frens!  Mari beramai2 memeriahkan lagi Jusco Rawang.. hehe... errmm tapi x yah la!  kang jem!  Susah aku nak balik rumah... x yah la... x yah.. korang pi Jusco tempat lain je la ek..

Ngeh! ngeh!


Another supprise for me!

Assalamualaikum!

Last weeknyer citer.. setelah bercuti lama, maka on 3 January hr tu, aku mai opis dan terkezut tengok tempat aku.... sapa jugak la yg mendajalkan aku nih?  Jessy the messy and crazy cuti kot sama ngan aku!  Ni mesti anak murid dia la yg dengki ngan aku niiiii...



Aku marah?  X langsung!  Happy lagi ada laaa... x sangka ada jugak org rindu kat aku.. hehehehe... glamer pagi tu.. semua orang tanya aku surprise ke x... sapa yg buat.... bla bla bla...

To Vind n Pei Yee.. terima kasih laaaaa kerana merindui aku... hahahahaha... korang hado? hik hik hik!

Dulu lain skang lain...

Assalamualaikum!

Bebudak sekolah skarang memang belajar kena ada internet n computer.  Berbeza ngan zaman aku dulu.... Masa study kat Perak dulu, ada typewriter electric pon dah cukup hebat dah.  bukan lagi typewriter manual yg kalau menaip masuk jari cecelah keyboard tuh.  *errrmm... diorang panggil keyboard ke?  whatever!* 

Sapa ada hp tu kira kaya giller lah!  walaupun hp waktu tu sama besar ngan bekas air... *orang dedulu panggil tumbler x kesah la cap apa pon.  Padahal tumbler tu dia nyer brand... sama cam ubat gigi ler.. orang x panggil ubat gigi.. tapi collgate, bekas makanan orang panggil tupperware walaupun sebenarnya tipuware jer... huhu... PANG!! apa yg ko merepek niiii????* bila ada hp, mula la org beratur buat muka 5 sen nak pinjam tipon family la.. bopren laaa.... *teringat kat Maji*  aku jugak yg jarang tipon family.  sebab kat public phone tu slalunya ramai students beratur nak tipon bopren or family dorang.  Aku tipon family kalau nak mintak duit jer. .hehehehe... Zaman skarang ni budak darjah 1 pon ada hp sendiri.. hebat!  hebat!

Masalahnya bila dah ada internet n computer / laptop, parents kuar bekerja, kengkonon anak2 nak carik bahan buat homework / assignment, tapi yg lebih nyer berFB, blog, Youtube.. bla bla bla... so, brapa minit jer carik bahan?  Aku memang risau bab nih... pas tu anak pulak ramai.. bergaduh jer keje nyer berebut nak guna.  Aduh!  Pening kepala!  Cakap la cemana pon, buat la cemana pon, memang bergaduh jugak.  Kalau aku kat rmh leh la pantau, tapi kalau keje?  hmmm.. pening la maid aku kat rumah... haha.. pepandai dia la... jangan sok dia bosan pas tu lari dah.  susah aku...tak mo! tak mo!

Cakap pasal internet and blogging nih, teringat dedulu masa x de internet n blog... yg ada radio jer... kalau skang orang rajin tulis blog, berFB, vlogging... dedulu paling hebat pon record suara.. pas tu kasi kat bopren.. huah huah huah.... siap ada letak lagu jejiwang dalam tu.. hebat sangat la konon... nak nak kalau suara bak buluh betung cam aku nih.... cair jugak ar sapa dengar... hahahah... jangan anak2 aku ikot sudah.... *mampus kalau laki aku baca nih.. pecah rahsia woi!*

Agak2 sok bila zaman Dani dah besar, masuk U *amin!*, cemana la plak ek???

Aduh!  Big boss dah masuk!  Nak menyorok!  malas buat kopi... have a nice day peeps!  Tata!!!!



January 9, 2012

Welcome 2012! Back to school!!

Assalamualaikum!

Life back to normal.. traffic jam, morning rush, kids, school, plus tuition.. Farah will be taking UPSR this year.. hmmm...  Is pon nak gi tuition... sorry bro.. .poket Ummie & Abah dah kempis sangat nih... nanti insyaallah ada rezeki lebih Ummie hantar Is gi tuition ek.... another problem is transport.  Aduh!

Money?  Gosh!  Mengalir macam air... mengeluh?  Nope.  it's our responsibility to give the best education to the kids.  Just imagine... 4 kids... Me and hubby just hope that they can give us good results in their exams, be good kids, soleh & solehah... what else could we ask for from them? 

Thursday, 29 December 2011 - Amirul's school orientation.  Hubby came back to KL just to give him support.  He was so happy and he didn't cry.... sempoi jer....






Alhamdulillah.  Allah permudahkan urusan menyekolahkan bebudak nih.  Actually that morning, he didn't sleep.  He was so excited to go to school.

Wednesday, 28 Dec - Hubby came back to KL.  So, that night we talked, talked and talked - so many things to update lah... until 1 am, hubby dah mengantuk.  So, I went to my kids room just to check them out.  And guess what?  Amirul still awake!  Terkebil2... membulat matanya... x leh tido katanya.  I asked him to sleep coz in a few hours dia kena bangun bersiap pegi sekolah.  At 6.30 am, he entered my room complete in school uniform siap ngan kasut lagi.. adoih!  excited giller.  Abah pon blom bangun lagi.  Ummie pon blom mandi lagi.  Skolah start kol 8am Adik oii!  Pukul 7.45 am baru nak kluar rumah.  Dia dah x sabar2 nak gi skolah.

Hopefully he'll keep the momentum till the end....  hehehe!

1st day school, he's still excited.  Makan pon x lalu.  Nugget yg dia makan ni pon x habis.  Nasi langsung x mo.  Ecah also was so excited... coz 1st day pakai baju biru.... new duty, new responsibilities.. kena jaga adik pulak...




Okeh!   Goodluck my dear... I wish you both success in your studies... be strong, be patient.. me and Abah always here to support you.... :P.. luv you both!  Take care of each other k!

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.