Welcome to our blog
There was an error in this gadget

January 18, 2012

Bila buah hati di depan mata…

Assalamualaikum!

Last week, my hubby disuruh balik ke KL disebabkan rindu yg x tertanggung oleh kami anak beranak. Kesian hubby. Tengah bz.. tapi kena paksa balik… so, dia pon balik lerrrr…..

As you can see here, Dani la yang paling melekat ngan Abah dia… pantang tengok Abah, dia panjat and duduk dendiam. Behave la konon… kalau x tu, sure dia berlari satu rumah tanpa henti, memanjat x yah citer la… hijack pinggan mangkuk, sudu, senduk semua kat dapur, kemas peti sejuk etc…. bila Abah balik, Abah nak tidor pon dia panjat, korek mata, korek idung, korek telinga pas tu baring atas dada Abah.. sian Dani… rindu sunggoh gamoknyerrrr….

As for me, menuntut janji from hubby utk beli aiskrim.

Cam x leh beli sendiri kan aiskrim tu.. tapi nak hubby jugak yg belikan.. bak kata opah, lebih berkat.. hehehe.. tetiba aiskrim tu rasa lebih sedap daripada biasa… sebab x pakai duit sendiri and x yah gi kedai beli.. seme hubby yg uruskan.. hew hew hew…

Pas tu, WAJIB ada sesi berdating. Siap amik cuti lagi tau ari Jumaat tu sebab hubby balik KL! Ye lar.. kalau x, x sempat nak spend time together sangat.. sebab hubby kena rush balik Trengganu ari Jumaat jugak. Hari Sabtu is a working day for him. Hmmmmm…. Sedey… tapi kali ni aku amik cuti….dating pepuas!

So, on Friday, pepagi buta dah kluar dah. Had breakfast kat kedai mamak near our house, pas tu gi beli tiket bas hubby.. hubby buat surprise rupenyer dia beli tiket balik ari Sabtu pagi.. wuuhuuuuuuuu… happy x terhengga waktu tuuuu…

Pas tu gi selayang jap, pas tu gi One Utama, lunch pulak pas tu tengok movie citer nih…

(credit photo to Google)

Memang best giller citer nih! Sapa x tengok memang rugi lerrrrrrrr….. memang sangat best!

Pas tu ajak hubby gi beli brg dapur kat Tesco. Tapi hubby bwk jenjalan kat IKEA dulu.



Sempat lagi berangan… :P


Pas tu ingat nak gi Tesco, tapi hubby plak sakit kepala. So, I drove back, hubby tidor dlm kereta, singgah pasar segar kat rumah, then, trus balik.

Lepas rehat jap, hubby bawak bebudak plak jenjalan area rumah, potong rambut, minum2, layan bola ngan anak2 teruna dia.. *ye ler. .kalau hubby x de kat rumah, jangan harap la dorang ni leh tengok bola kan*.. then, tidor.

Sementara dorang tengok bola tu, aku baca novel nih….

(kredit photo to kedai-buku.com)

Best siot!!! Lagi sedih dari Ombak Rindu! 2 hari mataku bengkak baca citer nih… Harap2 novel ni leh difilemkan / didramakan. Aku rasa, kalau difilemkan or didramakan, hero dia sesuwei kalau husband Lisdawati tu berlakon.. sapa ek nama nyer? Haaaa… Fauzi Nawawi… sebab novel tu cakap hero dia hitam manis… hmm.. Sesuwei ler tuuuu…. Heroin dia plak.. Scha Al Yahya pon ok gak.. tapi kalau ikot ketinggian, sesuwei ker si Fauzi ngan si Scha nih? huhu... Ontah… berangan ntah papa…

So, on Saturday morning, all of us sent hubby to Greenwood and waved him goodbye. See Dani’s handsome-sad face specially for Abah…


Bila Abah dah naik bas, received a sms from him...

"I luv you all very much.... take care... :("

Sedey.... we luv you too Abah! Can't wait to see you again.... :(

Ok dah! Babai!

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.