Welcome to our blog
There was an error in this gadget

October 28, 2012

??? Bluek!! Whateva!!!


You!!!!

Hey!!


Yeah!  Right!  Still......





and you said... yeah!  yeah!  I'm coming!  On the way!  Coming!

:P

Korang pernah x?  biasa la tuuuuuu.......

Have a nice day peeps!





October 23, 2012

Faith!

Lee Min Ho and Kim Hee Seon.. they're both gorgeous!!!!!

Imja,

When I first brought you here to this land, I was barely alive. As a warrior, death was always a part of my life but it was also something I fought against. I had a country to fight for, a family to protect, and a love to cherish for the rest of my days. But after the king I risked my life to serve took away that family and love from me, death was no longer an enemy but a friend I was waiting for. Life merely became a march towards death and I scorned all those who struggled against the inevitable. I closed my eyes against life, unable, no…unwilling to see the bright daylight that reminded me I was still alive while everyone I loved wasn’t. So when I couldn’t keep my oath to you, and you in your anger dashed toward me, I welcomed the blade that promised to shut my eyes forever.

Imja. I am sorry. I’m sorry for bringing you here and tearing you from your life in your world- from your family, friends, and safe haven. I’m sorry that I couldn’t send you back as I promised and you had to face danger and bloodshed here in my chaotic world. But I couldn’t see you then, because death began to envelope me and I welcomed it, in my despair, with open arms. I descended deeper into the frozen depths of my heart and sought refuge in the silence and darkness that I had long waited for.
But you. You unearthly creature. Somehow, someway, your voice broke through my frozen heart and you breathed life into me. I felt your warm tear on my face and your quivering lips on my own. I felt your fear and earnestness reach out to me, begging me to come back, to stay by your side as I promised, to keep fighting for life.

The sun was blinding that day when I opened my eyes. It was like I was seeing light for the first time in a very long time. I was opening my eyes to a new world- a world that had you in it. Death still waited for me around every corner but you were now the sword I could cut it down with.

But in truth, I was just waking to another foolish dream- a dream that you will be here by my side forever. Imja, you don’t belong here in this world full of bloodshed, death haunting your dreams. You need to go back to your world where you can sleep peacefully once more.

Imja, from the moment I realized I needed you by my side, I had to prepare to say goodbye. Time that seemed so endless when I was asleep, now races by me. So with every precious moment I memorize your face. I memorize the way you smile, the way you cry, and even the little frown line between your eyes that appears when you are intently patching me up. I’m even memorizing every heavenly word that you use, even though I have no idea what they mean. I want to remember everything about you- the way your hair felt on my fingertips, the way your fingertips felt on my arm, the way your eyes looked up at me with trust and hope, and the way you waved goodbye, saying “Come back soon.”

I know it was foolish to bottle up that flower. It will turn to dust, just like any other trace of you left in this world when you leave. But memories will remain and so will the lessons you taught me. I will be left alone in this world once again but you will remain in my heart as a shelter from the battles I will face. The wind will continue to blow, carrying your fragrance in the air, and the rain will continue to fall, washing away the blood on my hands. I will carry on, wide awake, just like the way you live your life. In that way, I will remember you, every moment of my life.

Goodbye, Imja. I hope death never touches your hand again. I hope that nightmares never haunt your dreams. I hope you will continue to smile and laugh that boisterous laugh of yours. And I hope, selfishly, that you will remember me as I will remember you.

Imja, will I ever say these words to you?

I love you.

Choi Young

Uuuuwwwaaaaa!!!! Toucchhiiinnngggg!!!! Very touching!  I'm melting here even though this letter is not for me... haish... wondering if this kinda guy really exist in this world?  haiisshh... i'm back to fantasy... Can't wait for Episode 21.  Those who are following this Korean drama surely know what i'm talking about.. those of you who are not... i'll talk about this drama later la in my next post.  I'm going crazyy!!!  uuuwwwaaaaaaaaa!!!!!!  Lee Min Ho!  Lee Min Ho!  Lee Min Ho!  Oh no!  No!  Shah Rizam!  Shah Rizam!  Shah Rizam!  Shah Rizam!  Haiya Jessy... do I have a choice?  Thanks for this Jessy... you really made my day.  

Ok.  Back to work!  Back to reality... sigh.....

When it's time.. it's time...

Assalamualaikum!

Sedang aku asyik dok khusyuk-masyuk buat kerja, tetiba pukul 10.30 am, hubby called cakap Ucu Awang meninggal.  Innalillah... Cam x caya je sebab setahu aku Ucu Awang sangat amik berat tentang kesihatan dia..dan dia x de sakit papa pon... cam.. betul ke ni?  tapi takkan la hubby nak tipu plak kan.  bukan dpt adiah pon kalau tipu.  so, dalam percaya x percaya tu, aku pon tulih email kat bosses mintak cuti nak pi Melaka nak pi visit wife Ucu Awang.. kami pangge Ucu Ya.  Sian Ucu.. dah la x de anak.. mesti sunyi Ucu lepas ni...


12.20 pm – I’m typing this in the car - on the way to Melaka to visit the family.  Sedih.  Sangat sedih.  Ucu was a very understanding and sporting uncle.  He was actually my hubby’s uncle but he’s like my own uncle.  Ucu Ya is also a very friendly aunt.  Never felt odd when I’m with them. 

Was so shocked when I heard that he passed away.  Coz he was a very active man and always took care of his health.  Not so sure what has caused the death but heard that he got a fit before he passed away.   The real story.. not sure.  This month, few of our relative and friends passed away.  Hmm… death… you’ll never know when it comes.  One second, you are laughing with them.. the next second… you’ll never know.. Sangat membuatkan aku insaf.  Banyak betul dosa yang perlukan pengampunan.  Sempat ke x ni? 

1.20 pm - Already in Melaka.  But still looking for Bukit Rambai.  Dok terpusing2.. ada terjumpa Bacang, Mangga.. Rambai x jumpa2.  Finally, lepas benti makan, hubby tanya kat orang kedai tu cemana nak g Bukit Rambai, baru la jumpa jalan yg betul... 

1.40 pm - Sampai umah Ucu Awang.. Nampak je Ucu Ya teruih pi terkam dia dulu.. sian Ucu Ya.  Era, anak sedara Ucu Ya tapi dibela dari kecil oleh Ucu Awang n Ucu Ya sampai la ni, dok tepi jenazah Ucu Awang.  Dok nangih lagi... Ucu Ya pon dok usap2 badan Ucu Awang... ye la.. orang yang paling rapat dengan kita dah x de.. sangat terasa... tempat kita bergantung dah x de... sangat sedih la kan.. tapi nak wat cemana... lambat atau cepat semua akan rasa...



Ucu Ya citer saat2 terakhir Ucu Awang.. sangat romantik dan sangat penyayang.  Dia cam tetau je dia nak pegi.. dia sempat selesaikan semua hutang piutang dia... alhamdulillah... nak senangkan Ucu Ya kalau Ucu Awang dah x de... memang cam tetau je.  Ye la.. Ucu Ya pon x kerja.. at least bila dia x de, dia x nyusahkan Ucu Ya.  how thoughtful kan!

Kalau Ucu Ya merajuk, Ucu Awang pon pujuk la... dia kata "X yah la gaduh ngan saya... Saya dah x de sesapa lagi.. saya ada awak sorang je..".  Menangis lagi Ucu Ya masa citer kat kitorang pasal saat2 akhir Ucu Awang... bergenang gak la ayaq mata aku dengar citer Ucu Ya.

Ucu Ya kata Ucu Awang x sakit.  Dok elok sembang2 ataih katil... Patutnya dorang nak hantar Era p masuk U hari ni.. so, Ucu Ya kata, "Eh! Dah pukul 9 pagi.".  Pas tu Ucu Awang kata, "Awal lagi ni.  ada masa lagi."  Lepas tu Ucu Awang tanya, "Arini ari Isnin ek?  Lambat betul masa berjalan.  Ingat dah ari Selasa.".  Ucu Ya pon tanya sambil bergurau, "Napa?  Apa speselnya ari Selasa?" Ucu Awang kata "Dah lama x berkayuh (basikal)".  Lepas tu dia pon berpaling dari Ucu Ya.  Ucu Ya pon pejam mata .. katanya niat nak tido balik sat tapi tetiba katil terasa bergoyang dan Ucu Awang macam mengeruh.  Ucu Ya tanya "Eh?  Awak ni kenapa?  Jangan la bergurau camni."  Pas tu Ucu Ya tolong pusingkan Ucu Awang so that dia dpt baring telentang.. mungkin lebih selesa.. Ucu Awang dah kurang mengeruh tapi muka dok berkerut2 cam menahan sakit.  Tetiba terasa basah katil.  Rupanya Ucu Awang terkencing.  Baru Ucu Ya sedar Ucu Awang betul2 dok sakit.  Terus Ucu Ya pi panggil jiran untuk mintak tolong.  X lama lepas tu, Ambulans pon sampai dan sahkan yang Ucu Awang dah meninggal.  

Sangat cepat semuanya jadik, memang x sapa sangka Ucu Awang dah x de.  Aku sendiri x dapat bayangkan kalau aku ada kat tempat Ucu Ya.  Jenazah tanam lepas Asar tadi.  Hubby tolong mandi dan kafankan jenazah.  Proud of him.  Lepas sembahyang jenazah kat umah, hubby ikut p kubur.  Aku dok umah je.



Kitorang bergerak dari sana pukul 8pm.  X tunggu untuk tahlil pon sebab kenangkan anak2 kat umah.  Sebelum balik, Ucu Ya kata, dia sedih bukan sebab Ucu Awang meninggal.  She's aware that everyone will die.  But she's not confident to face the loneliness that she'll feel after everyone has left.  Ye la..selalu ada je Ucu Awang.. memana pon Ucu Awang bawak.  especially sejak Ucu Awang pencen 2 months ago, nak pi kedai dekat pon diajak skali Ucu Ya ikot.  Dia kata nak macam masa bebaru kawen dulu... nak spent time together with Ucu Ya.  Hmm...

Sabar la Ucu Ya.  If I were you, I don't think I'll be as strong as you.   Kalau boleh nak elak, memang akan buat apa saja untuk elak.. tapi siapa la kita nak lawan takdir.. Hidup dan mati kerja Allah.  Kita x de kuasa nak halang benda tu berlaku.  

Semoga roh Ucu Awang dicucuri rahmat Allah dan bersama orang2 yang beriman.  Hope Ucu Ya kuat and tabah utk teruskan kehidupan.  Yeah.. I know.. berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.  Tapi, setiap kejadian, pasti ada hikmahnya... Ucu Ya!  Fighting!!!!



Alfatihah untuk arwah...

October 7, 2012

Luar Nikah.... salah siapa???

Assalamualaikum!


so... salah siapa???? bayi2 itu kah???  Dalam filem pendek ni.. cer kira.. brapa banyak dosa besar yg dia buat??  nauzubillah... semoga keluarga kita sentiasa dilindungi Allah...amin...

October 1, 2012

Hahaha... lawak of the day!

Assalamualaikum!



Just wanna share this with you which i think - joke of the day!  I'm telling you this coz i have lots of experience with them!  Hahaha.. laughing out loud when I saw this photo taken by my darling.... ngeh ngeh ngeh!!! you make my day la laling!!!  My laling is attending a seminar ke training x sure... tapi he said, the speaker also late.... hahahahahaha... so sweet kan!

Oh!  Here's antoher crazy thing about train... hahaha... A lady urinates then shower in the train... hiahiahiah!  can't imagine if this crazy thing happens in KTM... I know she's crazy... lots of crazy peeps nowadays... hadoooiii... Baca nih....

**************

Bizarre footage has emerged of a woman seemingly wetting herself and then taking a shower while travelling on a New York subway.

In the video, the woman is standing with a friend in a busy subway car when she crouches slightly and appears to urinate.

 







To the disbelief of her fellow passengers, she then proceeds to get a gallon bottle of water out of her bag and gives herself a makeshift shower.




The woman, who is wearing a tiny floral jumpsuit and flip-flops, appears to be slightly distressed and tells passengers she needs to wash before meeting friends.



As other passengers start sniggering at her, she protests, 'It's not funny! I can't stay like this stink.'



A sarcastic woman unkindly chimes in, 'I know, right! People are so ignorant.’


All cleaned up, the woman’s friend hands her a pink bathrobe which she momentarily puts on before whipping it back off and liberally throwing on some talcum powder.



The five-minute video was uploaded onto hip-hop site WorldStarHip Hopon September 20, where some commentators suggested the whole thing was an attention seeking stunt.

Hahahahaha.. she's well prepared... like what people say... 'Sediakan payung sebelum hujan'.  Hahaha.. make sure you have a galon of water, slippers, bathrobe everything in your bag when you are travelling - no matter where you go... short or long distance.  Hadoi.. bawak pakaian si Dani je dah berat beg aku...

Ada video wei!  Tengok video lagi best.... click here to see the video ya! hahaha.. really funny!  Next time, buang dulu papa yg patut sebelum naik ketapi ek.... selamat pagi semuaaa!!! Let's chill outtt!!!

September 21, 2012

Along!!! Slamat hari tua!!! eee.. dah tuaaaa!!!

This post is specially dedicated to my dearest elder sister... Datin Azurahani aka Along aka Galadriel aka Cikalong... (buat sebab rasa bersalah kot terlupa besday dia smalam... well.. what do you expect.. besday orang sendiri pon orang lupe tahu!..)

Selamat Hari Jadi yang ke... jeng jeng jeng.... tua dah tu... ngeh ngeh ngeh.... sentiasa la jadi pendengar yang setia ... pembimbing rakan sebaya babah... rajin2 la masak untuk kitorang... along hutang bubur jagung utk orang kot!  bila nak buat??? hutang emas boleh dibayar.. hutang bubur jagung.. kena masak jugak!  x kiraaaa!!!

Ni kek durian seperti yang diminta... bak kata P. Ramlee.. amek bau je la ek... terima la... terima la... silalah terimaaaa... mari.. mari.. mari... pilih.. pilih...

Nak yang ini?  hmmm looks yummyyy....

ni pon sedaap!!  along makan ribbon dia je ek.. alas meja tu pon leh simpan.. amik la..

Oooppss! wrong birthday girl laaa.. sowi....

doooiihhhh!!! dap nyerrrr... nom nom nom!!!

Ini sangat sesuwai ngan Along... 

hehehe... dah pilih yg mana satu berkenan di hati??  ni ada lagi niiii... ada lagiii... My wish for you on your belated birthday... (cilok!  jangan x cilok! ngeh ngeh ngeh...)

On your Birthday today, I sit and think about all the fights, quarrels, arguments and tussles we had. And behind all that, I see all the love dug deep. On that note, may we have many more fights and quarrels ahead! Happy Birthday.

waaaahh!! tacing nyerrr.. tacinggg.... tacing x??? terasa x???

Eppy Belated Besdei Cikalong!!
May Allah bless you alwayss....


dah!  nak sambung tengok citer korea.... oppaa.. aim kaming.... 

September 19, 2012

What should I do??

Assalamualaikum!

Terasa sangat stress memaksa aku menulis di sini.. need to let it out... need to let it go... aarrrgghhh!!!


Kengkadang bila stress kat opis.. rasa elok gak kalau aku benti keje pas tu dok umah.. layan anak2... jadik surirumah sepenuh masa... petang, tunggu laling balik... hujung bulan tunggu duit nafkah dari laling... pas tu leh layan movie bebanyak.... tapi bila dah duduk kat umah terasa nak keje... sebab laling bagi duit nafkah tapi x sebanyak duit gaji aku.. aku nak lebih kottttt!!!!!  hehehehehe... nak keta sebijik utk aku g berpoya2 ngan kengkawan, adik bradik.... ngeh ngeh ngeh... manusia memang x pernah puas hati... susah nak puaskan hati sendiri.. cemana nak puaskan hati orang.. tol tak?  kalau keje, leh dpt bonus.. increament... company trip... events... etc.. etc... hmmm... kalau x keje... no income... what if something happen to laling yg x mengizinkan dia bekerja?  what if he die first before me?  mana aku nak korek duit tanggung anak2 aku? haaaaaa..... x leh benti.. x leh bentiii.... eeeeeeee...


so, apo nak buek ni??? cepat la October.... x sabar... no problem kat opis.. bosses are really nice to me.. tapi keje sangat banyak.. kengkadang x tau mana satu nak buat dulu... boss mana yg nak didahulukan dulu... keje mana yang patut diselesaikan dulu... belum kira ad hoc lagi... aku sangat stress!!! kalau carik keje lain, ada ke kampeni yang very considerate cam skang ni?  ada ke colleagues yang sangat friendly, nice dan x berkira wat keje?  ada ke bossess yang very nice and understanding cam kat sini?  ada ke?  ada ke?  tetiba teringat kat En. Khairani.... he's a good boss... kak Nor Rizah .... uuwwaaaaaa.... rindunyaaaaaa..... ada x keje yg x goyang kaki sangat tapi x la sampai terkejar2 tetiap hari.. ada x?  ada x?  meh la habaq kat aku... meh laaaa.....


sambung keje...




September 18, 2012

Pondok ehem2!

Assalamualaikum!

Ngeee.. dah lama aku abandoned my beloved blog but it was really unavoidable.  Ececeh... sila lah percaya... hehe..

Pagi ni masuk je opis my laling sent lots of email yg penuh ngan info yang sangat menarik.... let me share with you some of them ke.... nengok nih!

Firstly,... pasal anak2 dara kat Kemboja ni.... dorangnya lifestyle, kalau dah akil baligh, mak bapak dorang akan buat satu pondok dekat ngan umah dorang.  Pondok ni dipanggil Pondok Cinta.

Pas tu anak2 dara leh lepak kat sini... pas tu semua jejaka2 tampan ke x tampan ke... gagah perkasa ke x ke... leh la gi pondok ni jual ayat ngorat anak2 dara ni... kalau terpilih, leh 'ehem2' ngan anak2 'dara' selagi anak2 'dara' tu berselara ngan jejaka2 tersebut.  Kalau anak2 'dara' ni dah bosan or dah ada bopren lain and nak putus, they will not have 'ehem2' with their ex bopren... dia akan 'ehem2' ngan bopren dia je.... so, ex bopren dia tu pepaham sendiri la kalau x dapat tu... selamat jalan romeo la ye....

Ini merupakan adat orang Kemboja.. to be exact, diamalkan oleh puak Kreung.. kat daerah mana I'm not sure... but mendapat restu mak bapak dorang.. so that anak2 'dara' diorang leh carik cinta sejati dan pasangan yang sesuai.. to them, this is the best way to get the right man for their daughters and to avoid perceraian dan keganasan seks.

hmm.. dorang ni agama apa ek?  Ada sesapa tau?  Tak tau?  Aku pon x tau.. kalau tau kasitau aku ek!  huhu... Adat ini, telah menyebabkan penyebaran penyakit HIV... peliknya napa adat ni still digunapakai kalau dah ramai kena HIV?  hmmmm....  fakta atau auta?  lu pk la sendiri.... :P.. meh nengok gambar meh...

Mamat ni tengah ayat ler nii... amboi2!

baeeekkkk punya lepak...

sempoi je... mak bapak restu babe!

Ok... dah nengok?  suka??  gatal ek!  Ada yang plan nak gi Kemboja plak ke?  Amboi! Amboi! Udoh-udoh le tuuuu... meh nengok info ke dua pulak....

P-Tree - Public Toilet Tree...

Haa... ni kat mana aku x tau.. tapi syarikat ni namanya Aandeboom (memang deboom tol!) yg berasal dari Belanda yg ada idea kreatip ni buat tandas untuk buang air kecil... kecil je ek.. yg besar simpan dulu.... ni sebab nak elak lelaki2 pancut merata tempat.... so, dorang buat toilet khas untuk korang pancut.. jangan pancut merata2 k.... hmm.. kreatip la sangaattt... tengok nih...

x de paip ke?  cemana nak cuci?

selamba badak je ek...
 

orang lalu lalang tengok pon x de hal..
eeee... x sior teman!

hadoi... punya la pemalas nak gi toilet sampai terpaksa design P-Tree ni untuk jejaka2... x basuh tuuu.. pas tu tangan tu pegang sana sini... makan... shake hand ngan orang lain... pegang awek... korek idong... uuueeekkk!!!! eeee..... x mo!  x mo!  x suka!

Itu je fakta2 yang sempat aku kongsikan buat masa ni... bz nyah!  cepat2 la October.. x sabor teman wei....

Got to go... babai!!!

August 16, 2012

Raya oh Raya!

Assalamualaikum!

X perasan pon raya ari Ahad nih.  Betul ke dah nak masuk Syawal dah?  Cepat tol masa berlalu kali ni.  Mood raya x de... canner?

Baju kurung/baju melayu x beli lagi.. can you believe it?  Kuih raya order 2 jer.  Tu pun baru dpt tau tadi orang tu lupa buat utk aku.. hmm... baguskan?  Tapi x de mood bukan pasal baju & kuih raya... x tau napa... x se-excited cam sebelum2 ni.

Pagi tadi dengar Hotfm, they were talking about the Bernas' Raya ad.  Memang sedih iklan tu.  Upenyer bebudak tu memang istimewa cam dalam iklan tu tapi bukan la anak yatim.  Bergenang gak air mata dengar citer dorang.  So, kalau x de baju raya and kuih raya, nasib aku lebih teruk dari dorang ke?  X de maknanya... kalau x de baju raya and kuih raya, x leh raya ke?  raya ni bebudak yang excited lebih sebab nak kumpul duit raya... kan?  kan?

Napa raya ni x de mood ek?  Cemana nak carik mood ni?  Mood nak holiday ada lah... cuti seminggu kot!  sure nanti malas nak panjat opis balik.  Haish...

Wokeh.  nak sambung keje..

To all readers, yang kenal atau x kenal, thank you for reading my blog.  Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin ek!  Kosong kosong k!

Luv,
Shamimie

August 3, 2012

A new place to shop! Cekidaud!

Assalamualaikum!

It's Ramadhan and Shawal is coming... all muslims are busy with their ibadah and also shopping! betul x?  x yah la tipu x shopping.... aku je x shopping lagi... bz wey.. bz... mana ada masa nak kuar gi kedai sini sana nak beli baju.. pas tu nak bawak askar2 aku yang berderet tu... hmmm.. kalau nak bawak pon rasanya kena take turn la kot.  nak bawak seme... alamat x bershopping la akuuu...

Another way untuk shopping is shopping online.  Heah!  Skarang nih dah memacam online shop ader... Antara yang terlatest ialah Tresniaga.  Bukan jual pakaian jer, accessories, musical instruments pon ader...

Yang paling best ialah the arm extender.  bunyik cam kalau pakai arm extender ni leh jadik ahli x-men jer kan.... haha... korang tau ke arm extender tu haper?  dia cam sarung tangan tapi panjang... slalu kita pakai inner... arm extender ni utk tangan jer... ish.. tak gheti la aku nak terangkan.... yang pasti kalau pakai x de la power cam x-men ke... spiderman ke... dan yang sewaktu dengannya... cekidaud kat sini je la ek...


Seket ader... baju tu bukan untuk dijual tau!
Modelnya apatah lagi... :P





Tudung pon ader...
cantik!  cantik!


antara baju kurung yang ada dijual la nih..
kalau pakai ni sure nampak muda 10 tahun...
sila lah percaya...
tapi don't worry... kepala korang takkan hilang cam gambar nih...
mesti anggun punya lah! Percayalah!

Haaaa.. memperkenalkan... arm extender...
They have few colors...




x de la panas kalau pakai arm extender nih...

Walaupun model dia cam x siap jer, tapi yg patut korang fokuskan ialah kat item or product dier yer cik kak sekalian.. bukan pada modelnya... itu model bungee jump namanya.... silalah jangan jeles dengan mereka yer...

Dengan itu, jangan buang masa lagi... silalah bagi sokongan padu yang padat lagi jitu kepada new young enterpreneurs ni ya.  Insyaallah ada banyak lagi items yang akan diuploadkan soon.  Jangan lupa cekidaud ya!

Bulan puasa badan ramping..
Selamat bershopping!

July 27, 2012

Happy birthday! Someone grew older...

Assalamualaikum!

Ni entry yg dah lapuk tapi kira ok la.. sebab masih dalam bulan yg sama.. huahuahau....
Yea.... 10 July was my birthday..... aku EL 2 ari sebab maid aku yg kurang bijak itu cuti x balik2... mementang dah ada laki!  Aku pon ada laki laaa... tapi aku gi je keje.... grrr.... marah x abis lagi... citer pasal maid ni lenkali la aku citer...

Besday aku thn ni aku lupa.. hehehe.. sampaila tepat kol 12.06 am on 10 July, laki aku kol and wish... terbeliak la mata aku .... besday upenyer... laaaa.. canner leh lupa nih... seme pasal maid aku yg kurang bijak itu.  Sibuk memikirkan anak2 sampai lupa pasal besday.... sian aku...

Bila hubby dah wish tu, trus la check sms... melambak la sms masuk from my family and office colleagues termasuklah beloved boss Jo Yan... mekasih la.. sesusah je ingat besday aku.... those yg wish kat fb pon mekasih la bebanyak... older yer?  x rasa pon?  hehe...

setelah EL 2 hari, arini aku start keje balik ler.. .lambat p opis... tengah tunggu lift terserempak ngan boss plak.... buat muka seposen je ler.... tapi cam biasa.. memang dia takkan marah punyaaaa... his beloved secretary koottt!!!! silalah jeles.... bos bukakkan pintu lagi utk aku... sebaik kaki melangkah... adush..... bebudak ni buat giller lagiiiiiiii.... decorate meja and monitor aku cam dah kat kelab malam je aku rasa... (sorry x de gambar... hehe)... mouse aku pon dorang gantung skali... ni kalau pasang lagu memang leh dangdut nih.... ewwaaahhhh!!

Walaupun messy, but they were very sweet... korang sila lah jeles....  hadiah berupa cash telah aku terima... waaaaahahhhh... ohsem!  leh shopping raya! woohooo.. sukernyerrrr.....

okeh.... arini besday orang lain plak... cam biasa.. bebudak tu decorate tempat dia plak... hamek kao!  Happy Birthday ek Prithi!

But today is also a farewell for one of my siaoz mate - Bonnie.... pepagi lagi kitorang dah nyanyi lagu farewell utk dia... 2x lak tu... banjir jap opis.... dia benti sebab maid dia buat hal so kena jadik fulltime housewife.  memang cakap pasal maid ni boleh buat darah mendidih... buat baik pon salah, buat jahat lagi la salah... memang x tau diuntung!

okeh.... batal plak pose aku kang (kalau pose la...).

Dah tak de maid ni life memang sangat padat.  nak update blog pon x sempat.  nak surf internet pon x larat.  Penat, dari celik mata sampai pejam mata.  Nak2 plak bulan pose nih.... kat opis bz, kat umah pon bz.. nasib ramai assistance walaupun terkeluar jugak la anak tekak and anak mata aku ni hehari... tapi at least selesai satu masalah... x de pening kepala bila x de maid.  badan je la penat... memang sangat penat sampai dedemam aku sebab x ckp rehat.  Tapi seronok walaupun badan penat. 

yang bestnya bila bulan pose ni boleh balik awal sejam.  aku balik kol 5pm la... slalu sampai umah kol 6.30pm.. gi param beli papa yg patut.... pas tu balik umah amik bebudak kat nursery, pas tu masak sket lauk pas tu berbuka.  lepas berbuka bersilat lagi.... ye... silat baju, silat pinggan, silat iron seme kuar.... biasanya silat2 ni orang pompuan memang terer la....  orang lelaki terer selepas kena ketuk... baru diorang pasang kuda-kuda.... hmmmm...  wooppss!  x leh komen pepanjang.  nanti laki aku marah.... huhu..

Patutnya time lunch ni kena keje tapi arini aku tuang... layan blog jap.. dah lama kot x jenguk blog sendiri dan kawan2.  windu weh...

August is coming... i'm 'dying' soon.  It's ok.. work is work... I'm sure I can do it... hwaiting! (uwwaaaaaa!!!)...

dah... nak sambung keje.... hadoi.. bila nak abis da keje niiiii...

selamat berpuasa... selamat berbuka... selamat beribadat.... tata!

July 6, 2012

Subra dalam kenangan

Assalamualaikum!

Subra is a very good friend of mine.. actually to everyone in this firm especially the secretaries.  We worked very closely.  Without him we'll be like lost in a desert.  He's like a big bro to us.  I've known him for 5 years but it feels like i've known him like ... forever. 

Everyday since we were informed that he's hospitalised due to his blood vessel in the brain burst on Monday, I'm scared to come to office.  I was hoping that there's still hope for him.  Time passed by... Monday.. Tuesday.. Wednesday.... glad that there's still hope.  But today, as i entered the office, my friends were crying.  I know something bad has happened.

Then I looked at one of my colleague... she just gelengkan kepala ajer.  I can't hold it in already and tears drop.  The whole office is so quiet until now... everyone is planning to visit him but I can't go... hmmm...

We miss you Subra.... you are a good guy.... nobody could replace you.  You'll always in our heart.


Subra - 2nd from the right..

July 5, 2012

Happy Birthday boss!

Assalamualaikum!

Today is my beloved boss' birthday!  Didn't know what to buy for him.  Suddenly, one of my colleagues said, 'Let's buy him mineral water coz he always drink Spritzer!' and we all immediately agreed.  And started to plan all the crazy things for him... huhu...

So, I asked another associate to bring him out for lunch and come back after 2pm.  So, when he came back from lunch... we all just buat dono jer... and he was so surprised!  Haha.. misi berjaya... with a thank you note -

"Hi ladies!!!  Thank you very much for the sweet thought.  This is the greatest bday surprise in my life.  Reminds me why I'm so happy to have all of you around me.  :).  Thank you again.

weee.. glad you like it!  Happy birthday Jo Yan! 

enjoy the photos.. :)





June 25, 2012

Ciri Suami Terbaik.... Ada ker??


Assalamualaikum!
Hubby soh check tengok dia ada x ciri2 kat atas.... jom tengok.... korang jangan ketawa tau!  Kutuk pon jangan!  Laki aku tuuuuu.....
1.  Solat fardhu cukup 5 waktu.  
Hmm... solat fardhu je?  yg sunat-sunat x yah?  hehehe.... iniiii.... no comment.  huhu..

2.  Ada kerja gaji RM800 - 1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje.  Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.
Setakat ni alhamdulillah.  Ewaahh!!
3.  Ada kenderaan:  moto kapcai dah cantek.  honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet.  Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA.  Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.
Hmm... Moto ada tapi rosak.  Helmet je yg tinggal tapi dah sedekah kat mak mertuo.  Basikal ada tapi anak2 punya.  Kereta ada tapi masa aku ngandung aritu aku gi klinik sendiri... mencik!!!! Sebab dia slalu outstation.  Memang marah kat dia x abih lagi nih!  Mencik!!! uuwwwaaaa.....
4.  Lulus ujian fardhu 'ain sekolah rendah.  Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yang lain.
Alhamdulillah.... Pasal mandi memang dia terror!  Dia memang rajin mandi... yg wajib-wajib jer.. hahaha...
5.  Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat "Alif Ba' Ta'" sampai Surah "Iqra' Bismirabbikallazi Khalaq"
Alhamdulillah.. setakat "Alif Ba' Ta'" tu memang ada la dia ngajar anak2.. tapi memang sampai Ta' je la.. lepas tu tata... hehe...

6.  Jenis lurus, baik n hati baik, tak menipu.  Takdelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.
Hmmm.... lurus... errrrr.. baik? memang baik... hati baik?  ye kot.. tak menipu?????? huah huah huah... memang kaki auta kot!  nasib aku lebih penipu dari dia.. hahahahahaha.... kantoiii....

7.  Dia paham kamu, kamu paham dia.  Paham jiwo gitu.  Serasi bersama.  Berbeza tapi boleh masuk.
Errmm... ye kot...

8.  Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak jer.  Depan orang lain sopan santun gitu.
waaahhh!!!! ini sangat betuuull... skang dia tengah try blajar shuffle ngan amirul. hahahaha... comel.. memang comel...

9.  Jenis tak cemburu buta sangat.  Cemburu macam ni ok, "Ehemm.. ramainya kawan laki kat opis.. Jangan sampai lupa abang taw.."
Memang dia la tu...

10.  Belajar takat PMR je pun tak pe, janji cara dia fikir tu matang dari yg belajar PhD.
Yer...

11.  Kalau dia jenis diam tak de lah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain.  Kalau dia banyak bercakap pun tak de lah sampai dia mengata-ngata orang lain.
Betul.. tapi kalau cakap bab politik aku tertidur pon dia still continue cakap... huhu...

12.  Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib dan Isyak.
Statement cam artis - No comment.. huhu..

13.  Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola.  Jika da kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.
Kalau tengok Ustaz Azhar tu memang dia rajin.. tapi x pernah la plak sampai terlupa nak tengok bola... lupa tengok muka aku ada la. .huhuhu...

14.  Boleh susah senang bersama.  Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan.  Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.
Oh!  Ini... memang x sure... masih dalam probation... :P

15.  Jenis senyum sokmo.
Iyer.. sokmo...tapi ngan org tertentu jer.... adush!

16.  Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupun bini dia tak cuns (tak cun x pe, boleh tutup lampu)..
hahahahaha... sangat lucu ini criteria.... rasanya... laki aku fail bab ni.. hehehe... aku pun fail... ngeh ngeh ngeh...

sekian, terima kasih.

June 19, 2012

KadAng-kadang... Jarang-jarang....

Assalamualaikum! Gud morning! it's a new day... Hopefully hari ni lbh effective dr smlm. Sebenarnya dr smalam aku trasa agak frust.... X tau apa keje aku buat kat opis smalam tapi sibuk kemain sampaikan x sdr time lunch n time balik. G toilet pon x sempat... And the worst thing is keje aku yg sebenar x sempat nak wat. Nasib baik sorang bos mc... Tinggal lg dua org.. Tu pon dh cam x ingat dunia wat keje.. X dpt aku nk bygkan august nanti cemana.... Hopefully aku leh wat keje aku peacefully today... blh wat keje2 aku yg still terbengkalai sejak dua tiga menjak ni.... makin hr dah cam gunung.... Kn hbskan sebelum august! Mesti! kalau x memang aku gali kubur sendiri la jwbnyer....

June 13, 2012

loqlaq!

assalamualaikum.... nk habaq kat hangpa arini aku sgt loqlaq... menatang apa la plak loqlaq ni kan.... ha... ni la menatang yg plg cute dan paling bes dlm dunia.... meh nak habaq.... tau dak dua tiga lately ni aku punyala sibuk kat opis... hehari dok blk mlm.. weekend pon kena pi kheja... dush!!! mata sampai nek lebammm.... pagi ni aku bgn lambat. sedaq2 truih melompat pi bilik ayaq mandi... tp bkn mndi p. ramlee ek! tlg sket!! truih aku sms mak aku kt aku x dpt pi sana hr ni. terpaksa drive p opis. slalunya aku tumpang p kheja ngan adik aku.. saja la leh sambung tidoq dlm kreta.. tp pg ni x smpat... aku dok kelam kelibut kluaq ghumah pukui 8am. sampai kat opis kawan aku tegoq... "ur slipper is memang like that ke?" aku pon tgk la kat slipper aku...nuuuunnnddiiiaaaa... sebelah kaler biru sebelah kaler pink. sblh slipper aku yg sebelah lg slipper anak aku... nasib design n size sama.... haru betoi... pehtu masa nk blk aku dah babai2 seme org truih la pi parking nk balik... tup2 baru prasan... aku x amik handbag dr dlm drawer opis... dah kena patah balik pi naik ataih amik hand bag ngan kunci kreta. haru betoi... org nk cpt jd lg lmbt. masa dok drive plak aku dok pikiaq macam2 sampai x prasan simpang nak pi tol rumah aku.... bl dh dekat baru trperasan signboard rawang... haddooiii.... dr lane 3 aku cilok lori minyak tkt trlepas simpang. apalagi... kena hon panjang la... ni la dia akibat tidoq yg x cukup.... esok kena mangkit pukui lima stengah nak kena pi kheja awai kena sampai sebelum pukui 7 pg. so hr ni aku tidoq rmh mama sbb nk pi kheja sama ngan kawan opis. esok opis ada wat conference kat shangrila... jd gorila la aku sok....loqlaq sungguh aih! td pi isi minyak kreta dok teringat nk beli prepaid tp lupa jgk.... nak kluaq la la ni pi beli mau kena maki ngan bapak aku... hadoooii.. hopefully esok tarapapa lah... ni mata aku dok gatai x leh tidoq. jgn esok x leh mangkit sudah.... kalau hubby ada kan baguih... leh jadi driver kesayangan.... dah. tu je... korang paham ke apa yg aku citer ni? x paham sudah... bkn ada hadiah pon kalau paham. nak tido... babai!

June 6, 2012

13th Anniversary in Terengganu

Assalamualaikum!


Hihi.. huhu... hehe... pejadah nyer la plak tersengeh2 ni kan?  haha.... dok sengeh melebar telinga ke telinga nih.. .x abih senyum lagi...


Ok.. nak citer... 28 May aritu kita kawen... eh!  bukan!  nikah!  eh!  ye la nikah tapi 13 tahun yg dulu.. hehehe... shared this date with my colleagues juga - Nazalina Che Din & Nizam Amin.


Memandangkan kami ni dok berjauhan... ecewaah... and 28 May tu was on Monday, so, kitorang x de ler seleberet pepe pon time tu.... tapiiiiiiiiiii.... 


taddaaaaaaa... aku dapat nih from En. Shah... hehehehe...
jeles x? jeles x?
sila lah jeles... 


En. Shah bagi ni masa dia balik awal aritu.. adiah enibeseri katanya... maka tanpa segan silu wajahku pon berseri-seri lerrrr... trus campak bag merah yg besar yg mak n mak mertua aku suka tu ke tepi and trus transfer bembarang masuk dlm bag nih.... memang habis madu sepah buang je la nak wat aper lagi.... sok nak pakai kutip la balik...


Seterusnya.. eceh... tepat kol 12.01 tengah malam 28 May tuh, En.Shah kol lah wish happy enibeseri... huhu... aku tengah wat taik mata sambil mimpi apa ntah x hengat trus tersipu2 atas katil.. hehehe... aku x lupa.. actually dah set alarm nak bangun tipon tapi tu la... telinga aku pon dah shut down dedua... x dengar la bunyik alarm tu... sowwiii yerrrr....


Memandangkan aku x kasi apapa pon kat dia aku plan gi Terengganu kengkonon nak spend time tugeder2 ler.... so, weekend baru ni aku pon pi la Terengganu.... naik bas.  Napa naik bas?  sebab slalu bila aku hantar dia naik bas, aku terasa cam nak naik bas jugak.. dh lama kot x naik bas travel jejauh ni.. dulu las masa study kat Perak.... so, terkinja2 la aku sat nak naik bas ngan En. Shah... nasib cadangan diterima....


Nek bas ari Sabtu, bas supposed pukul 10am, tapi dia mai pukul 11am.  Amik bas kat Greenwood... my lil bro Parley yg tlg hntr gi Greenwood tuuuu... sian dia keje balik kol 3 pagi pas tu kena bangun pagi jugak antor aku gi Greenwood... jasa mu ku kenang.. hiiiiii....


Naik bas, harus la peghak sat...
maklumla dah lama x nek bas..
naik plak ngan En. Shah...
Gedik la sat....


Aku memang x suka long journey nih..
nak muntah plak rasa...
pening2... tapi bukan peknen ek..
so, harus la aku tidor...
En. Shah tirgoda maka snap la gambar aku tido...
comel kan?  kan?


Tiba2 bas benti kat tepi jalan...
masa tu baru lepas terowong... belum sampai tol lagi...
En. Shah kata seme pasal aku nek bas...
Bas terkejut... 
Ceh!  2 jam jugak la sangkut...
Aku ajak En. Shah main cap kalicap..
Dia tak mo... sedey jer.... sampai hati...


Gi sana redah jer actually.  x book hotel/motel/rumah tumpangan pon... so, lepas sampai umah sewa En. Shah aku pon buat la bisnes kecil2an... masuk toilet dia... perrrrggghhhh!!! hampir pitam! Umah orang bujang la kata kan... Bujang senang... tsk tsk tsk...

So, malam tu kitorang pusing2 area Kemasik & Paka carik bilik nak tidor... seme fully booked kot!  Ye ler.. cuti sekolah.. finally jumpa gak kat Paka.... RM60 semalam.. boleh ler.. .nak tumpang tidor je pon.... 


Esok nya tu, ari Ahad ler... hubby terpaksa keje... so, aku pon lepak2 tunggu dia mai amik... dalam kol 11 cenggitu dia jemput gi bekpes.... actually ni 2nd time aku gi kedai ni... Ari Sabtu tu dah gi dah cap teh kat situ... sedap gak makanan dia.... nama kedai dia Saltwater.  Near McD.  Kalau korang gi sana singgah la kat sini... ok makanan dia.... sedaap!

Ni gambar poyo aku bersama air yg dipesan ...
Yg belah kiri tu air En. Shah - Capuccino Vanila...
Yg belah kanan tu air aku - Limau Asam Boi...
Yer.. first time tengok air limau kaler putih...


For bekpes, aku order bekpes set dia.... 
Emmmm!!! Shedaaappp!!!!


Pas tu En. Shah kena continue buat keje dia.. so, dia campak aku kat Mesra Mall.  Aku pon pusing2 pas tu gi tengok wayang citer MIB3 - show kol 12.30tgh.  Ingat nak tengok citer Snow White tapi lambat sangat show dia.. takut kalau En. Shah abis keje awal dia kena tunggu plak.... so, layan jer MIB3 nih... aku pon memang minat ngan Will Smith nih.... tapi kalini citer MIB nih ok je la... x la hebat sangat... tapi memang boleh layan la... x de la sampai wajib tengok... x tengok pon x per tapi kalau tengok memang best la... cuma x la terlaluuu best sangat... ok ok jer... paham?  Ada 2 jer citer omputeh... yg lelain seme citer Melayu.... hmm.. kalau Aaron Aziz yg berlakon harus aku tengok.. tapi pelakon2 nyer x menepati citerasa tekak aku nih so, fogedid.. 

Dalam kol 3.30pm baru En. Shah jemput aku dari Mesra Mall.  Kami pusing2 Kuala Terengganu... yeeeehhhaaahhh!!! Orang peghak dah mai daaahh....

Masjid Rusila...
Tercarik2 gak mana satu agaknya umah Hadi Awang...
X tau yg mana satu... sebab yg ada kat situ x de pon rupa cam umah org politik..
if you got what i mean... :P


Yeah!  yeah!  I was here... huhu!
Kan dah cakap peghak!
korang jangan plak peghak tengok aku peghak ek!


Ni singgah kat Pantai Batu Burok untuk tangkap gambar jer...
5 minit pon x sampai...
X sempat nak carik batu2 yg burok itu...
turun keta kelam kabut amik gambar pas tu trus nek keta balik..
janji rasa la pantai tu...
ingat nak lepak sebab angin memang kuat sangat waktu tu... 
tapi takut x sempat sebab nak kejar bas utk balik kl balik malam tu...
yer... sedey....


Orang dedulu memang suka tulis atas batu kot...
betul la kata Sudirman tu...
Ni Batu Bersurat...
Tapi x sempat baca apa dia tulis...
Sebab benti tepi jalan jer amik gambar...
Bukti aku dah sampai sini.. yeeehaaa...
Poyos!


Pas tu ternampak istana lama nih...
Kalau rumah aku cenggini memang sesat dlm umah sendiri la kot..


Maka sampai la aku kat sini....
Pasar Payang....
Ingat x turun.. tapi En. Shah kata alang2 dah sampai jenjalan la sat..
Memang sat sangat jenjalan kat sini... 30 minit pon x sampai... 
:(


Cantik kan bangunan nih!
tapi aku x naik atas pon... 
Bangunan ni ada kat depan Pasar Payang....
I like the design and the colour... ohsem!


Durian!  Banyak!  Hadoiii.... sluurrrppp!
Niat di hati nak beli bawak balik KL
*cam kat KL x de durian kan!
Tapi takut drebar bas x kasi aku nek bas...
sian aku...


Ini lah dia Pasar Payang!
Actually aku x suka gi pasar...
Tapi pasar ni bisa membuatkan bijik mata aku hampir terlompat keluar!!!


Tangan raba kain yg kat bawah.. 
Mata melilau kat atas...
Hadddooooiii!!! Leleh ayaq lioq cek!
Memandangkan ayaq lioq jer yg leleh bukan duit..
Maka cek x beli pon...
Kalau beli nak kena beli banyak....
Finally aku beli keropok jer ....


Masjid ni pon cantik!  I looiiikkkeee!!
1 thing about Terengganu...
Masjid sangat lah banyak dan jarak antara masjid2 nih x la jauh mana pon....
Sebab tu x penuh...
sebab masjid dekat2...
*mata ke atas sambil geget sepuluh jari...
well... better la dari kosong trus.. kan! kan! kan!



Another thing about Terengganu...
They really proud of their language..
Cayalah owang Ganu!
See... Mok Ngoh Snow Wash...
Ada jugak aku jumpa tempat tu namanya Titian Berayun
Tapi sebab Ganu punya pasal... signboard dia tulis Titian Berayung...
Toilet pon ada tulis jugakk..
Oghe Jantan utk tandas lelaki..
Oghe Tino utk tandas pompuan..
Mu hebak! Hebak lalu!


Hari dah gelap...
Leh tengok masjid terapong ni dari jauh jer.... 
sorry gambar x clear..
camera BB la katakan... 


Perkara wajib dibuat bila sampai Terengganu ialah...
Makan sata!  
Huuuaaaaaahhh!!! Sedap giller siot!
Marvellous!
En. Shah beli 2 batang kat aku...
1 batang ada 5 ketol.. so, aku dpt 10 ketol...
Makan punya makan punya makan...
sampai tinggal 2 ketol jer... aku mula stress!!!
berpeloh ketiak menahan diri utk abiskan sata...
tapi kejadahnya nak simpan sata tu kan!
makan je lar! Dem!  sedeynyaaaaaa....


Pas tu singgah sat kat Rantau Abang...
Wat per kat situ?
Gi toilet jer....


Kat sini la public toilet yg paling cantik n wangi n bersih pernah aku jumpa...
bayar 30 sen jer....
worth it!
I looiiikkeee!!! 


Tiba la time utk balik KL balik.. bas pukul 10.15pm tapi cam biasa lewat la... dekat kol 11 baru sampai...


Balik, aku ngan En. Shah naik bas Nice... memang nice!  Selesa babe!  Harga tiket cuma RM43 jer... Sangat selesa.. maka ke-peghak-kan aku pun semakin bertambah.... tapi kalini aku ajak En. Shah peghak bersama2.... x la lonely sangat... :D...


This was our dinner... roti jer.. prepared by Nice... :)


Lihatlah ... hebat x?  ada selimut & bantal kecik...
suker tahu!


Hubby balik Terengganu balik ari Isnin malam....
Dani dah tidor dah masa tu..
Sempat snap gambar dia yg tidor dengan amannya...
Maka kena tinggal la dia...
X ikot gi antar Abah gi Greenwood nek bas balik Ganu...
Dani kena tinggal.... 
Abah nyer plak leleh ayaq mata sebab kena tinggalkan Dani...
X per.. ada rezeki kita dok tugeder2 ek!
Insyaallah...

Aku nak gi lagi Ganu!
this time together with kids...
Kena kumpul duit dulu.. nak shoppiinnggg!!!!


Sekian sahaja saya melaporkan dari bilik termenung...
Sehingga berjumpa lagi...
Assalamualaikum!



my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.