Welcome to our blog
There was an error in this gadget

September 21, 2012

Along!!! Slamat hari tua!!! eee.. dah tuaaaa!!!

This post is specially dedicated to my dearest elder sister... Datin Azurahani aka Along aka Galadriel aka Cikalong... (buat sebab rasa bersalah kot terlupa besday dia smalam... well.. what do you expect.. besday orang sendiri pon orang lupe tahu!..)

Selamat Hari Jadi yang ke... jeng jeng jeng.... tua dah tu... ngeh ngeh ngeh.... sentiasa la jadi pendengar yang setia ... pembimbing rakan sebaya babah... rajin2 la masak untuk kitorang... along hutang bubur jagung utk orang kot!  bila nak buat??? hutang emas boleh dibayar.. hutang bubur jagung.. kena masak jugak!  x kiraaaa!!!

Ni kek durian seperti yang diminta... bak kata P. Ramlee.. amek bau je la ek... terima la... terima la... silalah terimaaaa... mari.. mari.. mari... pilih.. pilih...

Nak yang ini?  hmmm looks yummyyy....

ni pon sedaap!!  along makan ribbon dia je ek.. alas meja tu pon leh simpan.. amik la..

Oooppss! wrong birthday girl laaa.. sowi....

doooiihhhh!!! dap nyerrrr... nom nom nom!!!

Ini sangat sesuwai ngan Along... 

hehehe... dah pilih yg mana satu berkenan di hati??  ni ada lagi niiii... ada lagiii... My wish for you on your belated birthday... (cilok!  jangan x cilok! ngeh ngeh ngeh...)

On your Birthday today, I sit and think about all the fights, quarrels, arguments and tussles we had. And behind all that, I see all the love dug deep. On that note, may we have many more fights and quarrels ahead! Happy Birthday.

waaaahh!! tacing nyerrr.. tacinggg.... tacing x??? terasa x???

Eppy Belated Besdei Cikalong!!
May Allah bless you alwayss....


dah!  nak sambung tengok citer korea.... oppaa.. aim kaming.... 

September 19, 2012

What should I do??

Assalamualaikum!

Terasa sangat stress memaksa aku menulis di sini.. need to let it out... need to let it go... aarrrgghhh!!!


Kengkadang bila stress kat opis.. rasa elok gak kalau aku benti keje pas tu dok umah.. layan anak2... jadik surirumah sepenuh masa... petang, tunggu laling balik... hujung bulan tunggu duit nafkah dari laling... pas tu leh layan movie bebanyak.... tapi bila dah duduk kat umah terasa nak keje... sebab laling bagi duit nafkah tapi x sebanyak duit gaji aku.. aku nak lebih kottttt!!!!!  hehehehehe... nak keta sebijik utk aku g berpoya2 ngan kengkawan, adik bradik.... ngeh ngeh ngeh... manusia memang x pernah puas hati... susah nak puaskan hati sendiri.. cemana nak puaskan hati orang.. tol tak?  kalau keje, leh dpt bonus.. increament... company trip... events... etc.. etc... hmmm... kalau x keje... no income... what if something happen to laling yg x mengizinkan dia bekerja?  what if he die first before me?  mana aku nak korek duit tanggung anak2 aku? haaaaaa..... x leh benti.. x leh bentiii.... eeeeeeee...


so, apo nak buek ni??? cepat la October.... x sabar... no problem kat opis.. bosses are really nice to me.. tapi keje sangat banyak.. kengkadang x tau mana satu nak buat dulu... boss mana yg nak didahulukan dulu... keje mana yang patut diselesaikan dulu... belum kira ad hoc lagi... aku sangat stress!!! kalau carik keje lain, ada ke kampeni yang very considerate cam skang ni?  ada ke colleagues yang sangat friendly, nice dan x berkira wat keje?  ada ke bossess yang very nice and understanding cam kat sini?  ada ke?  ada ke?  tetiba teringat kat En. Khairani.... he's a good boss... kak Nor Rizah .... uuwwaaaaaa.... rindunyaaaaaa..... ada x keje yg x goyang kaki sangat tapi x la sampai terkejar2 tetiap hari.. ada x?  ada x?  meh la habaq kat aku... meh laaaa.....


sambung keje...




September 18, 2012

Pondok ehem2!

Assalamualaikum!

Ngeee.. dah lama aku abandoned my beloved blog but it was really unavoidable.  Ececeh... sila lah percaya... hehe..

Pagi ni masuk je opis my laling sent lots of email yg penuh ngan info yang sangat menarik.... let me share with you some of them ke.... nengok nih!

Firstly,... pasal anak2 dara kat Kemboja ni.... dorangnya lifestyle, kalau dah akil baligh, mak bapak dorang akan buat satu pondok dekat ngan umah dorang.  Pondok ni dipanggil Pondok Cinta.

Pas tu anak2 dara leh lepak kat sini... pas tu semua jejaka2 tampan ke x tampan ke... gagah perkasa ke x ke... leh la gi pondok ni jual ayat ngorat anak2 dara ni... kalau terpilih, leh 'ehem2' ngan anak2 'dara' selagi anak2 'dara' tu berselara ngan jejaka2 tersebut.  Kalau anak2 'dara' ni dah bosan or dah ada bopren lain and nak putus, they will not have 'ehem2' with their ex bopren... dia akan 'ehem2' ngan bopren dia je.... so, ex bopren dia tu pepaham sendiri la kalau x dapat tu... selamat jalan romeo la ye....

Ini merupakan adat orang Kemboja.. to be exact, diamalkan oleh puak Kreung.. kat daerah mana I'm not sure... but mendapat restu mak bapak dorang.. so that anak2 'dara' diorang leh carik cinta sejati dan pasangan yang sesuai.. to them, this is the best way to get the right man for their daughters and to avoid perceraian dan keganasan seks.

hmm.. dorang ni agama apa ek?  Ada sesapa tau?  Tak tau?  Aku pon x tau.. kalau tau kasitau aku ek!  huhu... Adat ini, telah menyebabkan penyebaran penyakit HIV... peliknya napa adat ni still digunapakai kalau dah ramai kena HIV?  hmmmm....  fakta atau auta?  lu pk la sendiri.... :P.. meh nengok gambar meh...

Mamat ni tengah ayat ler nii... amboi2!

baeeekkkk punya lepak...

sempoi je... mak bapak restu babe!

Ok... dah nengok?  suka??  gatal ek!  Ada yang plan nak gi Kemboja plak ke?  Amboi! Amboi! Udoh-udoh le tuuuu... meh nengok info ke dua pulak....

P-Tree - Public Toilet Tree...

Haa... ni kat mana aku x tau.. tapi syarikat ni namanya Aandeboom (memang deboom tol!) yg berasal dari Belanda yg ada idea kreatip ni buat tandas untuk buang air kecil... kecil je ek.. yg besar simpan dulu.... ni sebab nak elak lelaki2 pancut merata tempat.... so, dorang buat toilet khas untuk korang pancut.. jangan pancut merata2 k.... hmm.. kreatip la sangaattt... tengok nih...

x de paip ke?  cemana nak cuci?

selamba badak je ek...
 

orang lalu lalang tengok pon x de hal..
eeee... x sior teman!

hadoi... punya la pemalas nak gi toilet sampai terpaksa design P-Tree ni untuk jejaka2... x basuh tuuu.. pas tu tangan tu pegang sana sini... makan... shake hand ngan orang lain... pegang awek... korek idong... uuueeekkk!!!! eeee..... x mo!  x mo!  x suka!

Itu je fakta2 yang sempat aku kongsikan buat masa ni... bz nyah!  cepat2 la October.. x sabor teman wei....

Got to go... babai!!!

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.