Welcome to our blog
There was an error in this gadget

August 25, 2008

Pilihanraya Kecil Permatang Pauh

Dalam pilihanraya kecil nih nampaknya sumpah menyumpah dah jadik satu trend semasa. Benar atau tidak sumpah tu .. Allah je la yang tau. Bagi pihak yang bersumpah, telah bersumpah sekiranya beliau bersalah seluruh keturunan akan dilaknat. Ada ka patut??? Betul atau tidak kita belum tau. Tapi kenapa perlu dilaknat sampai seluruh keturunan? Kenapa tak laknat diri sendiri aje? Sendiri yang buat hal... sendiri tanggung ler.... Apahal pulak nak libatkan keturunan?
Lepas tu DSAI belum pun didapati bersalah. Tapi hal l***t ni dijaja hehari sebagai bahan kempen. Tak malu ke si Say Fool tu? Punggong beliau dijadikan bahan. Seluruh dunia tertumpu padanya. Tengok gambar kat internet pun... memalukan.... even minah pink tu pun boleh pulak tu buat aksi jugak.... hmmm.... tak malu betul. apa rasionalnya nak buat cenggitu? macam dah tak de modal lain nak buat kempen. bukannya nak bincang cemana nak naikkan taraf hidup rakyat kat situ... modal kempen yang murah! isu raba... l***t... bom... pengganas... gangsterism... duit Magnum RM600 juta... time ni la pulak nak mengaku tak kenal pompuan mongolia tu. sebelum ni buat dek jer... bla bla bla... bosan nak dengar.. menyampah!
Time ni la pulak nak kuar parti.... siap buat sidang akhbar.... time ni la pulak spnb nak amik alih projek terbengkalai bertahun2. Rumah aku yang terbengkalai kat Desa Kerayong (Meru) tu bila nak amik alih? nak tunggu pilihanraya kat situ pulak? Entah la.. apa nak jadik....
Heharap DSAI dapatlah gegarkan parlimen tu balik lepeh ni. Lawan tetap lawan! Allahuakbar!

I'm mad.


Assalamualaikum!

Saja nak buat come back la kengkonon. Nak luahkan perasaan sket.

Tadi macam biasa nak balik naik LRT. Ada plak mamat sorang ni nak amik kesempatan di atas kesesakan dalam tren. Siot betul! Rasa nak menjerit jer. Tak reti la nak berdiri elok2. bila pandang muka dia.. dia buat pandang tempat lain. macam bagus! tension giller.

Pas tu seorang lelaki tua yang duduk depan aku tu nampak muka kelat aku masa tu. dia offer duduk tempat dia.. tapi memandangkan dia pun dah tua... aku tolak je ler.. biar la dia duduk... mamat belakang ni kalau dia over sangat memang kena ganyang la... nasib tak lama tu dia turun. geram betul!

Kalau ada driver kan bagus. Tapi nak kena adap jem la plak. bila la LRT ni nak tambah car. heharap cepat ler... dah la lately ni banyak sangat technical problem nyer. Macam management dia jugak. abis nak wat cemana....

at least much better la dari comuter. Itu lagi menyampah!!!! memang benci betul kalau terpaksa amik comuter. eeeeeeeeeeee.. tak leh nak hengat!!! pulak tu... kalau naik comuter terasa cam bukan kat mesia dah! eeee.. kalau boleh elak memang aku elak naik comuter.

Tapi itu la transportation yang paling convenient buat masa ni utk pergi dan balik keje. nak wat cemana... hadap je ler... jangan tak hadap.

Gggrrrrrrr!!!!! My dear superherooooo (my bodyguard as per pic attached)... please help!!! alamak ai.. nengok gambar ni jer dah cair dah... tak marah lagi... hik hik...

I'm back! 2008....

Assalamualaikum!


Harini terasa nak buat come back.... bukan ada apa citer menarik pun... cuma nak luahkan perasaan sket....


Menyampah betul naik LRT hehari penuh. Ada jugak yang nak amik kesempatan. benci betul!!! rasa nak jerit je dalam ketapi tadi. ggrrrr!!!


bila kita pandang kat dia.. dia buat pandang tempat lain. geram tul!!! tak reti nak berdiri bebetul! napa la lelaki ni suka amik kesempatan? ikut kan hati malas nak naik LRT. Dah la lately ni banyak problem.. tapi sebab pernah keje kat situ dulu.. so, paham ler... technical problems... hmmm.. macam kampeni dia jugak... banyak technical prob. bila la nak elok.. entah... at least much better dari komuter. Naik komuter lagi nak muntah!!! bencinyaaaaaa!!!!! tapi nak buat cemana... terpaksa jugak la hadap hehari.... kalau ada driver kan bes.... tapi nak kena adap jem plak... bosan betul. nanti opis nak pindah kat the gardens ni... hmm.. tak tau la cemana.

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.