Welcome to our blog
There was an error in this gadget

November 21, 2011

Hari Anugerah Cemerlang & Presents... Yayyy!!!

Assalamualaikum!

Quick update!  Tersangat la bznyer lately nih.... 

17th Nov was the Hari Anugerah Cemerlang and my eldest daughter dpt hadiah... yay!  She got 4th place in her class....

 Lining up waiting for her name to call... happy face! teheee...

 With her best friend... best friend ajer okeh!

 Yay!  Ada trophy....
Hubby sanggup mai dari Terengganu to se her on stage for this lil trophy..
she was sooo happy and said....
"Kasih seorang abah"
I said "Yeap!  Appreciate it.  Do better next year!"

 A small token from Abah sebab dapat no. 4...

 This one is Ecah's shoes sebab dapat 5As and dpt no. 4 jugak.

 The red bag and the cardigan I'm wearing were given
by my luvly husband... thanks luv!
Actually dpt masa Hari Raya Haji haritu...
Tapi hari ni baru melaram....
Hihi... happy!!!!

 Ecah got another present for her hardwork
and coz she's gonna be a prefect next year...
Yayy!!!

My geddix photos...
Dating with hubby...
Happyyy......

Dating!  Dating!  Dating!
Sementara masa masih ada.... hehehe...

Hubby tayang jam baru... ngeeee...

18 Nov - We sent hubby to Greenwood.  He took Mahligai Express to go back to Terengganu.  Bas sampai kol 11.20pm.... Nasib esoknya tu hari Sabtu.... balik tu trus tidor.... letih siot!

Ok.. bye!  Thanks for reading.  Nak balik dah... tata titi tutu!!!

November 15, 2011

Gosh! It's a busy week!

Went back home last night and didn’t even get a chance to step out from the car.. my daughters and lil Dani rushing in… glad to see them happy to see me… ngeee.. suddenly all the tiredness gone…

And Ecah showed me this….


And Farah pulak showed me her letter….


Ecah was not so happy to see Farah’s letter and start asking..

Ecah: Why Kakak dapat Ecah x dapat? Ecah pon dapat no. 4 jugak!


Me: Hmm… how would I know my dear.. why don’t you ask your teacher tomorrow? but you’ve already got so much from Abah, right? I’m still proud of you.. and next year you are going to be a prefect, kan! So, you cannot merajuk selalu… you have to be a good girl okey?


Ecah: Okey lah.

Iskandar? Hmm.. I have to do something about his studies… not sure how but I have to do something. I MUST before it’s too late.

Iskandar is different a bit. He likes to do what he likes and when he likes to do it. No one can force him to do something that he doesn’t like. Must know how to tackle him. Hmm… ikot perangai sapa la agaknyaa…. Ekekeke…

And I started to check the schedule again… Gosh! I have to plan.. I have to plan.. why la very short notice? And I have to take leave for 3 days?  Tsk... really hope they could just do it in a day.  Hopefully my bosses will approve my leave… Doi!

Wish my hubby were here… at least we can take turn… Last night hubby said he’ll come back end of this month. Can’t wait to see him…

Indiana Boutique Giveaway - Aku menang!!! Yaayy!!

Assalamualaikum!

Harini sampai opis awal sket.  Check e-mail... ok.. x de love notes from the bosses.. per lagi.. blogging ler... yahooo...!!!

Dok terpk nak beli tudung.  So, usha blog Indiana Boutique... tapi ternampak post yg saaaaangggaaattt menarik from Indiana Boutique!  It's about the pemenang for their GA.... wooohoooo!!!! I won!  I won!  Kategori?  GA Favourite Juri okeh!  Tengok sini!  Woohooo!!!

To the blog's owner, the one and only Yanna... thanks so much dear!!!!  X sangka sunggoh.. first time masuk contest leh menang.  You've made my day dear...

Tapi aku terlambat tau.. arini dah 15 Nov kot!  Dia announce 10 Nov.  Tsk... seme sebab schedule yg sangat padat dan sendat sejak bulan lepas.  Nak blogging pon curi2 masa...

Apa pon.. aku sukerrrrrrr!  hehehehe... alhamdulillah....

Korang leh usha latest tudung dia kat sini... tapi pilu hatiku tidak terkira sebab tudung yg sangat ku terbekenan di hati dah sold out... tsk..sedey.. sedey... cantik x tudung ni?


Harga?  RM39 je bek!  Dah sold out bek!  Uwwwaaaaaa!!!!  Ada lagi yg cecantik.. gi la usha... tapi aku tersangat berkenan ngan yg ni... nak wat cemana.. x de rezeki... X per.. lenkali aku usha lagi...

Apa pon, aku still happy sebab menang GA contest tu.  Ngeeeee.....

Okeh2... dah kol 9am.  Time to work.  See you peeps!  Have a great day!

November 14, 2011

Lepak2 jerr...

Assalamualaikum!

As you already knew, I love watching movies/dramas.  X kesah dari negara mana... aku memang sukerr banget!

Haritu tengah boring tengok Astro x de citer menarik, tup tup terbuka channel apa ntah x ingat... waktu pon x ingat... hari apa pon x ingat... dok tekan sana sini tup tup ternampak mamat nih.....


Harus la aku x bukak channel laen kan!  Citer apa ek?  Tajuk dia "Kekasih Awal & Akhir".  Dia jadik pengarah drama ni taw!  huhu.... sapa lagi berlakon? ni hah.... pompuan2 chantek nih...


Memang sedih citer dia... aku pon berangan kalau la laki aku leh setia dan sayang kat aku cemana si Awal sayang n setia kat isteri dia, Akhiriah walaupun lumpuh.  Even dia dah kawen ngan Julia sebab Akhiriah suruh for the sake of their daughter, dia still x tinggalkan Akhiriah and sayang giller kat Akhiriah sampai Julia jeles.  Last2 Julia kena cerai sebab marah2 Akhiriah.  Padan muka kauuuu!!!  Cinta sejati tuuuuuuu!!!! hmm... ada ke lelaki cenggini ek?

Okeh... okeh.... movies laen yg aku tengok kat wayang... citer nih...




Excited giller aku nengok citer nih... Pi tengok ngan Pakcik Parley.. aku ingat masa tu ari Jumaat. nak balik hujan lebat, jalan jem giller barbie... so, per lagi... tengok wayang ler...


Tapi terpaksa duduk asing ngan Pakcik Parley sebab ramai orang. Aku dok sebelah Indian guy yg sangat besar. Punya la excited sampai aku terlupa sebelah aku tu orang laen. Siap pukul2 dia lagi.... Adush! Buat malu jer... citer dia best gillleerrr!!! Especially masa Atom lawan.. and he's so cute when he dance.... sukerrrr!!!!  sapa yg lom tengok lagi, MEMANG RUGI BESAR, tahu x?

Aritu masa hubby balik cuti Raya Haji, kitorang bawak anak2 gi tengok citer nih.... lawak siot!!! Laki aku ketawa gila baban! Hihi.....


Anak2 aku pun enjoy giller citer nih. Pi la bawak anak2 korang tengok.... memang best.. cuma jangan lepas ni korang bela toyol udah!

Meh nak share gambar lagi....




masa ni baru sampai.... bebudak ni excited giller nak gi tengok wayang.... memang dah lama pon x bawak dorang nengok wayang....




tangkap gambar cenggini atas arahan anak dara ku si Farah.... seboleh2 nak gak tangkap gambar cenggini... ikot je ler... masa ni tengah berator nak beli tiket Toyol...


sempat lagi posing sementara tunggu Abah beli tiket.  Nak gak ikot gaya si toyol tu.. jangan jadik toyol udah ler yer... Pas tu nampak McD trus terjerit2 nak makan eskem... kalau ikotkan aku, x layan.. tapi sebab Abah baru balik... dorang pujuk Abahnyer puleekkk.... pas tu memasing berkokok sampai arini... batuk.... tsk...


Ecah merajuk sebab nak mainan barbie...

Ecah:  Beli la Ummie ... seringgit jerrrr.. kalau Ummie x de duit x per.. pakai duit Ecah.. Ecah bawak duit.. (sambil seluk poket seluar dia n kluarkan sehengget.. adddoooiiiii!!!!)
Aku:  Takkan harga dia singgit Ecah oi... tu Barbie tuuuu.. siap ngan rumah la ngan baju2 dia... besar ni.. xkan singgit...
Ecah:  Alaaaaaaaaaaaaaaaa....

So, tu la ruper org merajuk ek.... actually bukan sehengget regenyer... RM100 Ecah ooiii!!!!!  Abah gelakkan dia.. tu yang merajuk tu...


Yang lagi 3 orang ni x de ingat aper dah.. asyik lapar jer.... makaaan jer keje nyer.. masa ni kat A&W Cineleisure.. eh!  dah x panggil Cineleisure dah... apa tu? e@Curve?  ha tul la tu kot...



Tiba sudah Abah nak balik Terengganu balik... sedeyyy.. ni hntr sampai Petronas kat tepi highway MRR2 tuuu... bebudak plak kebulor.. makan sat kat Burger King...



 Tata Abah... bila nak baik lagi?????? Balik la cepaatttt... Uuwwwaaaaaaaaa!!!!!!!

Okeh.  x mo sedey sedey... x mo... *tapi dok sedey lagi ni.... emosi x terkawal.... hmmm...
Lepas ni nak nengok citer ni pulak.. heharap leh la tengok ngan Cik Abang terchentaa...



And....


Tapi rasanya citer twilight tu kena tengok sendiri laaa.... cik Abang kiter x minat citer nih.... see... see.. soh berkorban teman isteri terchenta tengok citer ni pon x mo.. cemana?

Tapi citer Ombak Rindu ni pon harus tengok... kalau dia x nak teman gak.. x pe ler... tengok sensorang je ler.... nak wat cemana.. org x sudi ....

uuuwwwwwaaaaaaaaa!!!!! 

KTM Komuter Part 2

Assalamualaikum!

Good Morning!  Hope today is better than yesterday!  Positive!  Positive!  Positive!

Okeh.. okeh.. banyak benda nak citer... tapi kita sambung citer pasal orang mengerang aritu ek....

Bila aku dah terdengar bunyik orang mengerang... makin lama makin kuat.. orang pon keep on pushing and pushing .... aku pon carik lagi mana mai bunyik org mengerang tu... tup tup ada sorang ahso yg kurus kering dok cover mulut dia dgn towel... aku tengok dia lagi... confirm dia yg mengerang... aku trus panggil dia soh duduk kat tempat aku... sakit apa dia ni?  napa dah tau sakit dok berjalan lagi?  bila dia dah duduk tetiba meleleh-leleh air liur dari mulut dia.... ooo maybe sebab tu dia hanya boleh mengerang.. nak bukak mulut x leh.  air liur banyak....sian ahso ni.  badan kurus kering.... cam fragile sangat ahso nih....

aku dok terpk.. napa dah tua2 cenggini pon nak naik komuter lagi?  x de anak2 ke yg boleh hantar kan mana dia nak pegi?  dan aku terpk lagi... agak2 aku dah tua sok cenggini ker?  nauzubillah.. harap2 aku x nyusahkan sesapa la bila tua sok.  Agak2 anak2 aku nak jaga aku ke x?  Hubby aku?  Hmm.. boleh ke aku harapkan dia kalau aku dah tua sok... kalau aku terlantar atas katil cemana?  nak ke dia jaga aku?  Anak2 aku?  Uish!  x dpt aku nak bayangkan...

And aku pon tanya diri sendiri.. kalau hubby aku terlantar atas katil, boleh ke aku jaga dia?  Hmm... Allah jer yg tau how much I love him.  And dengan confidentnya aku bagitau kat diri aku sendiri... aku boleh jaga hubby aku.. dan aku perlu kuat.. dan aku perlu sihat.. dan aku perlu ceria.. dan aku perlu sentiasa positive... for the sake of my family.  Tapi setan dok menghasut aku.... "ko ingat laki ko tu nak ke jaga ko?  ko x ingat???? ko ingat????? Ingat??? x ingat????"... Astaghfirullah.... Bedebah punya setan.... Semoga Allah sentiasa pelihara keluarga ku dari segala fitnah dan musibah.  Amin!

Arini.... satu lagi pengalaman baru naik komuter.  Arini sempat amik tren yg kol 7am.  Sesampainya aku di stesen komuter... cam biasa.. tunggu kat tempat yg khas utk wanita jer....  Tetibaaaa......

Makcik:  Anak ni yg tunang pemain bolasepak tu yer?
Aku:  Ha?  Pemain bola sepak yg mana pulak makcik?  Yang kembar tu ker? ekekekeke....
Makcik:  Ish!  Itu kawen ngan artis.. kamu artis ker? ekeke...
Aku:  (PANGGG!!! Tampar diri sendiri sebab perasan....)  Amboi!  Makcik tiru saya ketawa.. ekekeke...
Makcik:  Ekekekeke... tiru sket jer.... betul kan?  betul kan??  Makcik ada tengok blog kamu aritu...
Aku:  Ha?  Blog?  Pemain bola sepak?  Mana ada makcik.. salah orang nih....

Tetiba tren sampai.. aku pon cecepat masuk tren dan duduk.  ingat nak tido.. tapi makcik ni duduk sebelah aku puleeeekkkk!!!!  Aku pon buat2 pejam mata.... ngatuk wei!  Dani x mo tido malam tadiiiiiiii....  Tetiba makcik tu cuit peha aku...

Makcik:  Kamu tido ker?
Aku:  Eh!  Belum lagi makcik.. tengah pilih mimpi... ekekekeke
Makcik:  Ekekekeke..
Aku:  Napa makcik?
Makcik:  Betul ke idok?
Aku:  Saya?  Tunang pemain bola sepak?  Sapa makcik?  Pemain bola sepak saya x kenal... kalau makcik tanya sapa pemain netball RapidKL saya kenal la... hihi...
Makcik:  Alaaaaa.. x kan kamu x kenal.. si Apex tuuuu...
Aku:  Ha?  Apex?  Yg penjaga gol tu?  Yg dari Kelantan tu?  Yg muka cam cina tu?  Yg baru putus tunang pastu ada skandal baru tu?  Ish!  Makcik ingat saya ex-tunang dia?  Biar betul makciiiikkk....
Makcik:  Ha... yg tu lerrr.... ni yg makcik nak tanya... betul ke citer pasal skandal tu?  Yg kamu putus tunang pasal orang ke3 tu?
Aku:  Ish!  Mana la saya tau.... saya bukan ex-tunang dia tuuuu... saya ni tunang Aaron Aziz la makcik! ekekekeke.... ex tunang dia tu student lagi la makciiikk... dok blajar lagi nun kat Kelantan nun.... yg jejariruncing tu kan makcik?
Makcik:  Ha'ah... bukan kamu ker?  makcik slalu baca blog dia... betul ni bukan kamu?
Aku:  Ish makcik.. bukan laaaa.. dia tu muda sangat la makcikkk... saya ni dah kawen... ngan Aaron Aziz.. ngeeee...
Makcik:  Hmmm... nak yg hensem jer kamu nih...
Aku:  Aik??????? Mesti la makcik... biar sedap mata memandang.... hehehe....
Makcik:  Kamu dah kawen ker?
Aku:  Eheh... yer makcik.. ngan Aaron Aziz... hihi..
Makcik:  Bak sini makcik tengok Aaron Aziz kamu tu.....

Aku pon trus carik gambar laki aku.... ni haaaaa.... sama x? sama x?  huhu...




Makcik tu pon sengih jer kat aku.... dan aku pon trus layan mimpi... zzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

November 10, 2011

KTM Komuter

starting yesterday, aku gi and balik keje naik komuter atas sebab2 yg x dpt dielakkan or should I say nak dielakkan?  papa je la...

pagi smalam gi keje, tren delayed.  so, imagine la... ramai giller manusia... semua dah lambat.  masa nak masuk tren tu, bertolak2.  aku cam biasa nek coach wanita... tapi bila semua dah lambat memasing jadik terlalu agresif.  aku berdiri depan skali.  kena tolak sampai almost tersungkur.  kat stn rawang jer dah penuh sampai ke pintu.  bila benti kat kuang... sg buloh.... ada yg dah bergaduh.. bertolak2... tarik tudung, rambut dan sebagainya... hmm... aku paham napa jadik cenggitu.  ye la.. tunggu commuter.. normal schedule, every 20 mnts.  20 mnts bek!  sapa nak tunggu?  dah la already delayed... lambat lagi... apa lagi... tolak la selagi boleh... sampai menjerit2 org kat dlm ketapi.  yg nak kluar tren lagi la kuat menjerit sebab x dpt kluar... .... itu baru sampai sg buloh... belum kepong sentral... kepong.... dan seterusnya.... sardin?  bukan sardin lagi dah.... dah cam ikan penyek memasing... sesuai buat cekodok... hmm.. ada ke cekodok ikan?  whatever!

tapi masa time balik smalam... x ramai orang.. aku pon heran.  tren sampai on time... hmm... heran jugak... walaupun x patutnya heran.. tapi bila sampai on time.. memasing heran.. bukan aku jer... boleh dikatakan seme kat stesen tu heran... hmm... tren sampai on time?  x ramai orang?  apa dah berlaku nih??? so, balik dgn aman.... alhamdulillah...

pagi ni... seperti biasa... aku nek tren jugak.  terlepas tren yg pertama.. tapi dorang kata itu shuttle tren.  sampai kl sentral jer... aku nak gi mid valley.. so, x pe la terlepas.  at least separuh org kat stesen tu dah blah nek tren.  so, tren seterusnya sampai on time jugak.  on time lagi?  alhamdulillah.  x yah berebut2 nek tren.  dpt duduk.. banyak gak yg kosong.  duduk-duduk jer aku pon mengulit mimpi ler...

tiba2 sampai 1 stesen ... aku x sure stesen apa.. sebab tengah mamai.. tetiba terdengar bunyik org mengerang... aik?  mimpi ker?  try bukak mata... mak ai!  ramainya manusiaaa!  pas tu terdengar lagi bunyik org mengerang ... cam tengah humming... 'mmmmmmmmmm... mmmmmmmmmm'... cam sakit jer bunyik nyer... ooo realiti upenyer... aku carik gak mana mai bunyik org mengerang tu?  sapa sakit?  ada eksiden ker?

bersambung esok.  aku nk balik... tata!

November 3, 2011

A song for Abah....

I can be tough
I can be strong
But with you, It's not like that at all

Theres a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Oh, Oh,

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Let go, Let go...

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

Singer:Avril Lavigne

Song Title: Wish You Were Here

With Lots of Love,
Nurfarah Khadijah Shah Rizam

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.