Welcome to our blog
There was an error in this gadget

August 25, 2008

Pilihanraya Kecil Permatang Pauh

Dalam pilihanraya kecil nih nampaknya sumpah menyumpah dah jadik satu trend semasa. Benar atau tidak sumpah tu .. Allah je la yang tau. Bagi pihak yang bersumpah, telah bersumpah sekiranya beliau bersalah seluruh keturunan akan dilaknat. Ada ka patut??? Betul atau tidak kita belum tau. Tapi kenapa perlu dilaknat sampai seluruh keturunan? Kenapa tak laknat diri sendiri aje? Sendiri yang buat hal... sendiri tanggung ler.... Apahal pulak nak libatkan keturunan?
Lepas tu DSAI belum pun didapati bersalah. Tapi hal l***t ni dijaja hehari sebagai bahan kempen. Tak malu ke si Say Fool tu? Punggong beliau dijadikan bahan. Seluruh dunia tertumpu padanya. Tengok gambar kat internet pun... memalukan.... even minah pink tu pun boleh pulak tu buat aksi jugak.... hmmm.... tak malu betul. apa rasionalnya nak buat cenggitu? macam dah tak de modal lain nak buat kempen. bukannya nak bincang cemana nak naikkan taraf hidup rakyat kat situ... modal kempen yang murah! isu raba... l***t... bom... pengganas... gangsterism... duit Magnum RM600 juta... time ni la pulak nak mengaku tak kenal pompuan mongolia tu. sebelum ni buat dek jer... bla bla bla... bosan nak dengar.. menyampah!
Time ni la pulak nak kuar parti.... siap buat sidang akhbar.... time ni la pulak spnb nak amik alih projek terbengkalai bertahun2. Rumah aku yang terbengkalai kat Desa Kerayong (Meru) tu bila nak amik alih? nak tunggu pilihanraya kat situ pulak? Entah la.. apa nak jadik....
Heharap DSAI dapatlah gegarkan parlimen tu balik lepeh ni. Lawan tetap lawan! Allahuakbar!

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.