Welcome to our blog
There was an error in this gadget

May 20, 2011

Ari ni

Hr ni terasa nak post something here.... tetiba lak terasa cam terajin lak nak wat citer.. citer apa?  ntah..

hr ni bz cam biasa.... nk balik lmbt lagi ke arini ?  x tau lagi... nasib hubby dh x travel slalu.. kalau tak memang bercinta nak pergi n balik keje... well... no pain no gain rite?  for the sake of my kids and myself.. i have to work hard.. .i have to do this.. i have to survive...

tadi terbaca blog satu awek ni... tau nyer nak nangis jer... terasa cam dia je yg paling susah kat dunia nih.... n terasa cam dunia ni x fair ngan dia... dia je la makhluk yg paling byk berusaha.... tapi dia tau ke yg org2 yg dia ingat senang tu... happy ke... betul ke senang.. x pernah susah... cam x adventure hidup dorang?  sama je ... kengkadang kita tgk org tu happy.. mewah.. tapi kita tau ke apa yg terjadik kat dia sebenarnya?  allah nk uji dia x pilih2... yg susah je dia uji.... yg senang dia x uji... sebenarnya ujian yg paling susah nak dihadapi ialah bila kita terlalu mewah.... erk?  mewah tu ujian ke?  memang ujian... sebab allah uji keimanan kita... ingat x kita kat dia bila kita mewah?  atau time susah je ingat?  well.. itu standard la.. manusia.... time susah je ingat.... harap2 la dgn kemewahan tu kita tak lupa terus pada allah.... nauzubillah...

so, peringatan utk semua termasuk diri saya sendiri.... jgn lupa allah... bila kita sentiasa ingat allah kita akan dibantu dan dibimbing oleh allah utk menghadapi segala ujian.... insyaallah....


apa kena mengena gambar ni ek?  penguat semangat.. hehe

soksek:  semoga aku pun tabah hadapi ujian ni.... amiinn...

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.