Welcome to our blog
There was an error in this gadget

July 27, 2012

Happy birthday! Someone grew older...

Assalamualaikum!

Ni entry yg dah lapuk tapi kira ok la.. sebab masih dalam bulan yg sama.. huahuahau....
Yea.... 10 July was my birthday..... aku EL 2 ari sebab maid aku yg kurang bijak itu cuti x balik2... mementang dah ada laki!  Aku pon ada laki laaa... tapi aku gi je keje.... grrr.... marah x abis lagi... citer pasal maid ni lenkali la aku citer...

Besday aku thn ni aku lupa.. hehehe.. sampaila tepat kol 12.06 am on 10 July, laki aku kol and wish... terbeliak la mata aku .... besday upenyer... laaaa.. canner leh lupa nih... seme pasal maid aku yg kurang bijak itu.  Sibuk memikirkan anak2 sampai lupa pasal besday.... sian aku...

Bila hubby dah wish tu, trus la check sms... melambak la sms masuk from my family and office colleagues termasuklah beloved boss Jo Yan... mekasih la.. sesusah je ingat besday aku.... those yg wish kat fb pon mekasih la bebanyak... older yer?  x rasa pon?  hehe...

setelah EL 2 hari, arini aku start keje balik ler.. .lambat p opis... tengah tunggu lift terserempak ngan boss plak.... buat muka seposen je ler.... tapi cam biasa.. memang dia takkan marah punyaaaa... his beloved secretary koottt!!!! silalah jeles.... bos bukakkan pintu lagi utk aku... sebaik kaki melangkah... adush..... bebudak ni buat giller lagiiiiiiii.... decorate meja and monitor aku cam dah kat kelab malam je aku rasa... (sorry x de gambar... hehe)... mouse aku pon dorang gantung skali... ni kalau pasang lagu memang leh dangdut nih.... ewwaaahhhh!!

Walaupun messy, but they were very sweet... korang sila lah jeles....  hadiah berupa cash telah aku terima... waaaaahahhhh... ohsem!  leh shopping raya! woohooo.. sukernyerrrr.....

okeh.... arini besday orang lain plak... cam biasa.. bebudak tu decorate tempat dia plak... hamek kao!  Happy Birthday ek Prithi!

But today is also a farewell for one of my siaoz mate - Bonnie.... pepagi lagi kitorang dah nyanyi lagu farewell utk dia... 2x lak tu... banjir jap opis.... dia benti sebab maid dia buat hal so kena jadik fulltime housewife.  memang cakap pasal maid ni boleh buat darah mendidih... buat baik pon salah, buat jahat lagi la salah... memang x tau diuntung!

okeh.... batal plak pose aku kang (kalau pose la...).

Dah tak de maid ni life memang sangat padat.  nak update blog pon x sempat.  nak surf internet pon x larat.  Penat, dari celik mata sampai pejam mata.  Nak2 plak bulan pose nih.... kat opis bz, kat umah pon bz.. nasib ramai assistance walaupun terkeluar jugak la anak tekak and anak mata aku ni hehari... tapi at least selesai satu masalah... x de pening kepala bila x de maid.  badan je la penat... memang sangat penat sampai dedemam aku sebab x ckp rehat.  Tapi seronok walaupun badan penat. 

yang bestnya bila bulan pose ni boleh balik awal sejam.  aku balik kol 5pm la... slalu sampai umah kol 6.30pm.. gi param beli papa yg patut.... pas tu balik umah amik bebudak kat nursery, pas tu masak sket lauk pas tu berbuka.  lepas berbuka bersilat lagi.... ye... silat baju, silat pinggan, silat iron seme kuar.... biasanya silat2 ni orang pompuan memang terer la....  orang lelaki terer selepas kena ketuk... baru diorang pasang kuda-kuda.... hmmmm...  wooppss!  x leh komen pepanjang.  nanti laki aku marah.... huhu..

Patutnya time lunch ni kena keje tapi arini aku tuang... layan blog jap.. dah lama kot x jenguk blog sendiri dan kawan2.  windu weh...

August is coming... i'm 'dying' soon.  It's ok.. work is work... I'm sure I can do it... hwaiting! (uwwaaaaaa!!!)...

dah... nak sambung keje.... hadoi.. bila nak abis da keje niiiii...

selamat berpuasa... selamat berbuka... selamat beribadat.... tata!

July 6, 2012

Subra dalam kenangan

Assalamualaikum!

Subra is a very good friend of mine.. actually to everyone in this firm especially the secretaries.  We worked very closely.  Without him we'll be like lost in a desert.  He's like a big bro to us.  I've known him for 5 years but it feels like i've known him like ... forever. 

Everyday since we were informed that he's hospitalised due to his blood vessel in the brain burst on Monday, I'm scared to come to office.  I was hoping that there's still hope for him.  Time passed by... Monday.. Tuesday.. Wednesday.... glad that there's still hope.  But today, as i entered the office, my friends were crying.  I know something bad has happened.

Then I looked at one of my colleague... she just gelengkan kepala ajer.  I can't hold it in already and tears drop.  The whole office is so quiet until now... everyone is planning to visit him but I can't go... hmmm...

We miss you Subra.... you are a good guy.... nobody could replace you.  You'll always in our heart.


Subra - 2nd from the right..

July 5, 2012

Happy Birthday boss!

Assalamualaikum!

Today is my beloved boss' birthday!  Didn't know what to buy for him.  Suddenly, one of my colleagues said, 'Let's buy him mineral water coz he always drink Spritzer!' and we all immediately agreed.  And started to plan all the crazy things for him... huhu...

So, I asked another associate to bring him out for lunch and come back after 2pm.  So, when he came back from lunch... we all just buat dono jer... and he was so surprised!  Haha.. misi berjaya... with a thank you note -

"Hi ladies!!!  Thank you very much for the sweet thought.  This is the greatest bday surprise in my life.  Reminds me why I'm so happy to have all of you around me.  :).  Thank you again.

weee.. glad you like it!  Happy birthday Jo Yan! 

enjoy the photos.. :)





my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.