Welcome to our blog
There was an error in this gadget

January 30, 2012

Missing someone....

Assalamualaikum!



How I normally spent my weekends since hubby not around? Korean drama la.. back to back setiap ari Sabtu n Ahad. Memang mengadap tv sampai tengahari. Tergolek2 depan tv dengan anak2…. Kalau rajin, buat bekpes.. hehehe. Kalau x, maid yg prepare bekpes cum lunch. Tapi biasa la… slalunya memang x rajin pon.. hehehe…. Tapi slalu anak2 mintak aku prepare high tea & dinner utk dorang. So, x de la malas sangat kan.. hehehehe…


So, last Saturday after we watched Korean drama, lepas Zohor gi bawak my daughters gunting rambut…. Nak gunting rambut pon ala-ala K-Pop jugek… x kesah la.. dorang pakai tudung pon…. Lepak kat salon tu sampai kol 5.30 pm okeh! Wat per la lama sangat tu kan… aku buat hair scalp treatment and facial. Tu yg lama tu… bebudak tu potong rambut jer…. Hehehe.. girls day out.. saja nak memanjakan diri .. hehehe.. pas tu soh hubby bank in duit.. ngeh ngeh ngeh….. kan best kalau hubby ada kat sini... leh tengok sendiri perubahan kitorang after makeover... :(


Lepas dah memanjakan diri, trus shoot to MIL's house. X sangka ramai orang berkumpul kat sana…. Adik beradik n ipar duai hubby pon ader.. makcik pakcik dia pon ada… hubby jer yg x de. Bila tengok adik2 dia, trus tetiba rasa sayu plak aku sorang jer yg x de laki kat sini…. Dah la muka dorang memang sepesen jer… pas tu semua orang keep on asking ‘Ijam mana?’.. “Ijam x balik ker?”…. “Mimie jadi ke pindah sana?”… Adoih! Kan best kalau hubby ada kat sini... :(


Sempat jugak celebrate birthday si kembar – hubby’s cousins…. Cousins dia memang ramai yg sebaya anak2 aku jer.. as usual, bila time cenggini, aku memang x de mood nak amik gambar, nak makan kek, nak bersorak2 riang gembira… memang x la.. .aku la manusia yg paling senyap kat situ… kalau x sebelum ni, aku rajin gak berborak ngan ipar duai n makcik2 dia…. Tapi no mood. Hubby not here.. hmmm… bukan ngan family dia je cenggitu.. ngan family aku pon. Malas nak kluar… rasa nak dok rumah jer.. sebab dah biasa.. nak gi memana mesti ada hubby.. kalau x de aku malas nak kluar.. sian kat bebudak. Slalu dorang komplen, kalau Abah ada mesti dah merata Abah bawak jalan.. nak wat cemana… Ummie x de mood…. Kalau bawak pon mesti gi umah sedara mara jer.. jenjalan shopping complex memang jauh sekali… no mood. Haritu Amirul siap cakap, napa x Ummie jer yg keje kat Terengganu, Abah keje kat KL? Adoih… telan ayaq lioq je la dengar…. Sedey… kan best kalau hubby ada kat sini... :(

(photo credit to Cik Mai... kot)


(photo credit to Cik Mai)
Dani comot makan kek...

Memandangkan aku jarang melawat family, last last my mother ajak 2 orang adik aku melawat rumah aku smalam. Pas tu saja2 gi tengok rumah tup tup terbeli plak rumah.. bukan aku.. tapi si Fatin & hubby dia terjebak beli rumah kat Rawang. Pas tu aku bwk dorang jenjalan kat Jusco Rawang. Dorang la yg shopping. Pas tu malam gi pasar malam plak…. Me & my mum shopping bembarang basah pulak… X pernah2 aku gi pasar malam tu sendiri… ada pergi sekali dua jer ngan hubby.. Itu pon gi cuci2 mata. Sebenarnya malas nak kluar.. tapi kenangkan dorang dah mai umah, terpaksa la layan walau pun mood nak kluar memang zero. Napa ntah jadik cenggini…. kan best kalau hubby ada kat sini... :(


(photo credit to my bro Parley)
Parley ngan anak2ku...
Dani soooo happy!
Ecah with her new hair...
 A week before, went to my brother’s house. His wife buat surprise birthday party for him. So, we all went there and celebrate. Berkali2 my mum ingatkan aku about this surprise party.  X kan x pergi pulak kan. Makan memacam.  Ada durian & pulut, cakes, sate & kfc...


Nampak x betapa banyaknyer my brother makan??
Kami memang hantu durian.... :P


My 1st brother.. Apit... happy birthday bro!

 Dani pon suka makan durian... :D

Marah sebab durian dh habis....

Sempat jugak kami orang pompuan merempit ke shah alam melawat boutique2 busana muslimah. Mama, and my sisters sibuk bershopping, aku jugak yg x beli apapa. Sibuk pilihkan utk dorang jer. Sebab dah biasa kalau nak beli papa tanya hubby dulu.. takut hubby x suka ngan pilihan aku.. memang slalu dia yg pilihkan pon. Hmmm… sangat bergantung pada hubby? Yup…. Sangat… dah biasa. Slalu nak dpt approval dia dulu nak buat papa pon. Susah kalau dia x de. X best nak buat apapa pon…. kan best kalau hubby ada kat sini... :(


Tetiba dah x de mood nak sambung tulis blog.. sebenarnya ada banyak citer lagi nak hapdet.. tapi x de mood pulak.


Hmmm.. life is about sacrifices… love needs sacrifices… satu hari aku pulak yg akan dikorbankan??? Just hope all my sacrifices are worth it and appreciated. :(

6 comments:

Sal said...

I miss u too....muaahhh

Ayu Aziz said...

oitt...aku? Tak rindu ka kat aku neh..?? hihihi... Tu salah satu sebab aku takmo tukau kelate..tak sanggup dok jauh2 ngan busuk macam aku tuh..nak gak tido bawah ketiak dia...muehahahah...

- shamimie - said...

hahahahah.... nak wat canner ayu... anak ramai.. kena la merantau carik rezeki lebih... ada rezeki aku pon ikot skali... sal.. sihat ker? bila nak mai kl? seronok ko melingkau atas katil ek...

Ayu Aziz said...

ko nak mintak keje ganu lak ke?? Hihih...tak dapek aku nak bayangkan ko cakap ganu...weee...

- shamimie - said...

keje je kat ganu... cakap kl lagi kot.. hehehehe... memang tengah carik keje kat sana.. insyaallah kalau ada rezeki ke laut kiter.. ke laut! ekekeke...

Sal said...

aku camnie ler...tengah menyihat-nyihatkan diri.....hehehe. Insyallah, kalau aku naik KL aku calling-calling ko...yer. Boleh ler gie minum2x....lama tak jumpe korang.

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.