Welcome to our blog
There was an error in this gadget

August 18, 2011

16 August - Majlis Berbuka kat Opis

16th Aug yg lepas, kampeni aku ada buat majlis berbuka puasa for all staff.  It was FUN, EXCITING, AND YUMMY!!!

Before citer pasal bukak pose tu, wanna tell you about the movie I watched with Pakcik Parley.  Ye lar.  balik kol 5pm.  Majlis start kol 7pm.  Apa lagi nak buat?  tengok movie ler.. citer apa?  citer nih...


Tengok kat mana?  Mana lagi... Midvalley ler... show kol 5.30pm.  tapi kitorang masuk lambat sket sebab Pakcik Parley sibuk setup audio/microphone etc utk majlis tu.  Kitorang masuk lewat dalam 10 minit jer cenggitu.

Cerita dia.. best la... sungguh kelakar!  Tapi... strictly 18SX!!!!!  Lucah giller!  Yg kelakar bukan bab lucah tu.. tapi kebodohan dorang ni memang melucukan.... and the bosses!  Mashaallah!  memang giller horrible.  Selama aku bekerja ni, aku ada la jumpa 2 org lady boss yg horrible cenggini.  Salah satu sebab aku benti RapidKL dulu pon, sebab nak elakkan diri sendiri dari buat benda2 bodoh sebab hangin ngan bos giller tu.  But I'm glad that I resigned.  Kampeni aku skang memang best!

Bos yg lagi sorang tu bukan bos aku.  Tapi aku cukup sakit hati dengan kegilaan dan kebodohan dia.  nama Senior Manager .  tapi bodos!  ditambah plak dengan malaun2 yg rajin jilat bontot dia tu... dia marah org pilih kasih, abis apa yg dia buat skang ni? Ish!  nasib bukan bos aku.. kalau tidaaakkkk.... pas tu lidah bercabang lak tu... eeee... memang dia bernasib baik x dpt staff cam aku.  Teringat perjuangan menentang bos giler kat Rapid dulu dengan Hami, K. Nor Rizah, KBK dll.  X per.. pompuan tu pon dah x de kat situ.. padan muka!

Ok.  berbalik kepada citer tadi, hbs movie dalam kol 7.15pm cenggitu.  Kami pon bergegas balik ke opis.  tengok makanan seme dah terhidang.





hmm... banyak tul makanan.  sate pon ada tapi masa snap gambar ni belum sampai lagi.

Teringat sebelum tu, Jessy n her bos teringat nak remind our Social Committee utk x beli air mabuk for this event.. hormat Ramadhan.  So thoughtful, kan!  Padahal, kalau dorang nak minum, itu hak dorang... tapi they have the courtesy to remind the committee about this.  Baik kan!  And they all let the muslims to take the food and break our fast first before they also serang the food.  Make sure kitorang seme selesa makan.  Thanks colleagues!

Yg kesiannya ialah my darling hubby... bukak puasa sensorang.  Pas tu tunggu aku abis bukak puasa.  Dia minum sno jer... x makan... pas tu jalan2, pusing2... aku balik lambat kot!  sebab lepas bukak puasa, kitorang ada quiz!  Chop!  sebelum citer pasal quiz tu, nak citer pasal sno dulu... korang dah pernah try?  pernah tengok booth ni kat pavillion / mid valley?  memang best!  korang should try... malas nak citer.. korang tengok gambar je la ek... dia cam lebih kurang subway jugak.  pilih sendiri apa nak.  touch screen ok!  kalau ramai sangat orang, dia soh main ipad utk pilih.  memang marbeles!!!  tengok nih..







Ada lagi stories about SNO.. click here.

Ok.  sambung citer... lepas bukak puasa tu, kitorang ada quiz.  soalan nyer berkenaan staff, office and partners.  bila soalan tentang partners, all partners cannot answer.  It was really fun!  group mana yg ahli nyer melambangkan 1Malaysia, dpt bonus 30 marks.  Sapa jawab betul, +10 marks.  Kalau salah -10 marks.  Kalau group pertama jawab salah, group ke dua jawab betul, +5 marks.

Jessy dah tukar jadik Jeslina hari ni sebab dia pakai baju kurung.  Pukul 9.15pm baru abis quiz tu.  Dan group Jeslina yg menang.  Hadiahnya?  RM500 cash ok!  So, now leh tau la sapa yg paling kepochi kat opis tu.. ahhahahahaha... it was really fun!  I had a wonderful night.  

Cuma kesian kat my darling hubby sebab kebulur.  Nasib dah tapau sket makanan.  Balik umah jer terus pakcik tu makan.  Sian...

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.