Welcome to our blog
There was an error in this gadget

September 6, 2011

Surprise!!!

Wah!  dah lama x update blog.  banyak citer nak diupdatekan tapi masa jer x mengizinkan.  Ok.  Aku flashback sat ek..

Ni nak citer pasal kengkawan opis aku yg noti2.  Sapa lagi kalau x si Jessy and Brenda... ni citer masa 25th Ramadhan.  Pagi tu aku masuk jer opis, budak2 bertuah ni happily greeted me "Gud morning Mimie!!!".  I was like.. ok.. why are they so happy to see me?  So, aku pun dengan hepinyer said "Gud morning gals!!!.. waaahh.. you so happy to see me ar?"  upernyer ada udang di sebalik mee... tengok nih!

Daripada cenggini.....



Jadik cenggini...



Siap ada pesanan penaja lagi tu....




bila cleaner nk tlg kemas dorang x kasi tolong lak tuuuu.... terpaksa la kemas balik sendiri.. cleaner tu siap cakap... ini budak suka buli orang... nak tau apa Jessy cakap?  "OOOO!  Kakak!  petang nanti pinggan mangkuk penuh dalam sink"... hehehe.. sabor je ler... ini Jessy.. ah long bukit beruntung.. memang gangster... yg messy pon dia... yg sexy pon dia... yg crazy pon dia... kalau x de dia, boring opis tu.

Si Brenda pon sama terjebak dah.  Nak tau kenapa dorang jeles?  tengok la meja dorang....

Ni la gorgeous Brenda.. my jiran in the office..


ni meja dia... waktu pagi..


tapi dia tersangat sibuk aritu... so, inilah hasilnya...



bukan aku x sibuk.... tapi minggu sebelum tu aku dah bertungkus lumus kemas meja dan settlekan seme keje aku yg terbengkalai.  boss sibuk miting sana sini n terlalu bz nak layan aku, so, itu la masa nak kemas workstation pon.  mood berkemas sebab nak raya.. hehehe... sebelum tu, sama jer sepahnyer.  pas tu eksyen kat dorang.. hehehe.. tu yg dorang x leh tahan tu.  sabotaj laaaa apa lagiiii.....

tapi yg paling hebat si Jessy la....
Nak tengok Jessy?  Alaaaa.. si Jeslina tuuu
Ni ha... ada lenglui ka??


memang leng punyaaa...
now.. tengok meja dia.. hehehe


jeng jeng jeeng.... 


under table...


sebelah kanan table...


sebelah kiri table... hehehe


so, korang paham skang napa dorang dengki ngan aku?  hehehehehe.... jangan marah jessy.. jgn marah brenda.... you guys are still the best.  can't live without you lah!  without them office memang boring giller.

Esoknyer tu, 26 Aug, ada sorang lagi plak nak enteperem... nak sepahkan jugak meja aku.. tp x angkat gambar.  lupa.  dia nak buat tapi takut2.  ha... balik jer dari tandas, tengok meja aku bersepah lagi.... kali ni minah sorang ni plak buat.... big boss nyer secretary.... garang!  tapi baik hati... noti tetap noti... hehehe...

Ni la Pei Yee.. one of my crazy mates gak
very nice lady but terjebak with Jessy jugak....
dia dah tabor2, pas tu dia lari...


k.  amik gambar kawen la yer...
ada cun kaaa?? hehehe..

Lepas tu si Brenda dah insaf.  x nak bersubahat ngan Jessy sepahkan tempat aku lagi.  hehehe.... Tau apa itu Ah Long Jeslina bukit beruntung cakap?  "Ok Brenda... you wait! I'LL SEE YOU ON MONDAY!!!".  haaaaaaaa.... abis la Brenda.. hehehe.... nasib la aku x satu sekolah/sekelas ngan si Jessy nih... lingkup sekolah tu.. ngeh ngeh ngeh...

My life here - very challenging, but quite fun!  The people are awesome.  Very helpful and friendly.  I've learned so many things here.  Thanks to them - my sifu.  I love this company.  I love the people.  they are very kind.  We always help each other and work as a team.  

Ni gambar some secretaries..
This photo was taken in 2009 during Secretaries lunch
at Le Meridian Hotel... Food was awesome!
I was the only Malay secretary at that time
But now we have 3 Malay secretaries but different dept.


Great people!
Great company!
Great racist!  Oh! No! No! NO! No racist! hehe...

Reminds me of my fellow friends in RapidKL.  Missing them too!
Good experience - worked with mostly Malays
and
working with mostly Chinese (educated one ar!)
:O.... :) .... :P ... ;D

Thanks to all my friends for always be there for me... luv u all!
Mmmuuuaaahhh!!!!
xoxo

1 comments:

Anonymous said...

hahahaha suka nyer dgn gambar meja jessy!! mimi punye photography skill memang bagus!!

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.