Welcome to our blog
There was an error in this gadget

September 7, 2011

Bulan Ramadhan 2011

Ha.  skang nak citer pasal bulan Ramadhan yg baru lepas nih... x pe ler.. flashback lagi ek... baru ada sket masa nak update blog.  walaupun dah nak kol 1 pagi dah ni, tapi ku gagahi jua... sementara still ingat lagi ni.... takut lupa lepas ni x leh nak citer dah.  so, kene citer skang.  blog ni dah macam diary.  so, rugi kalau x update.  esok esok leh tengok balik.... tol x?

13 Ramadhan:  Berbuka puasa di rumah Emak di Selayang...

On the way to umah Mak, sempat lagi posing dlm kete.. hihi...



Dani x pose!! :P
Dia tgh makan biskot dia..
Kalau x de makanan, memang dia x duduk diam!


Me and Inchik Hubby...
ni bukan time dia tengah drive ek...
ni baru lepas isi minyak...

time berbuker... Mak Lang and family pon ada
Memang meriah malam ni..


14 Ramadhan:  Berbuka di rumah Mama kat Kepong plak... weekend jer memang gilir2 berbuka kat umah mak masing2.

Dani yg paling sibuk kat umah tu.
x reti dok diam!




17 Ramadhan:  Inchik Hubby bawak anak2 gi bershopping kat Mid Valley & The Gardens, walaupun dia x berapa sihat.  Aku keje.  Lepas hntr aku pagi gi keje cam biasa, dia gi jenjalan ngan anak2 shopping raya.

Budak2 la yg paling seronok..


Amirul x puasa... org lain tengok jer dia makan... 
pas tu abang n kakak2 dia x puas hati dia x puasa..

dah letih shopping... 

20 Ramadhan:  Husband aku ada reunion dengan kengkawan sekolah rendah dia dulu.  Seronok gak ikot dorang.  at least aku jadik camerawoman tgkp gambar dorang.. :P... aku sorang jer yg bukan ahli kat situ... maknanya aku sorang je la yg still muda kat situ.. hehehe...



Malam tu, kami berbuka kat umah Along.  Selebret besday Pakcik Parley skali... and Along announce Paten ngandung... bertambah lagi anak sedara.... alhamdulillah!




Ni lauk yg paling best dalam dunia!  yum! yum!
Asal ada petai jer memang best la!
Kalau ada tempoyak lagi terangkat!  

21 Ramadhan:  Berbuka kat umah Emak.  Masak udang masak tempoyak kat umah n bawak ke rumah Emak.  sedap!  hehe.. puji sendiri la kan... nak soh korang puji, korang x rasa... hehe.. Inchik hubby yg masak dibantu oleh Farah.  Syabas bete!

22 Ramadhan:  Berbuka di Kg Baru.  Saja dating.  Sempat la sambar baju raya aku.. heheh... jumpa Sen yg hensem n baru bercerai ngan bini dia tu.. ala... yg menang sehati berdansa tuuuu... ha.. yg tu laaaa...

Kg Baru still lengang sebab memasing kat umah tunggu waktu berbuka kot.
Kami sampai kol 7pm... ni la keadaannya...

Inchik hubby makan char kue teow.. 


punya la sedap!  bini kat sebelah pon dia terlupa nak offer.. 


haaaa... aku makan char mee... sedap giller!
tp x larat nak abis.  Inchik hubby la yg abiskan...

Lepas tu kami terus shoot ke Selayang.  Inchik hubby nak jumpa schoolmate dia dulu nak bincang pasal reunion raya nanti... sampai umah, cirit birit plak ler....

23 Ramadhan:  Gi shopping walaupun aku ngan Inchik Hubby demam.  Dedua MC.  Tapi terpaksa gagahkan jugak bawak budak 2 org ni gi carik baju raya dorang.  baju kurung lom beli lagi... kalau x, bila lagi la nak gi beli kan.... so, kami ke Jalan TAR.  lepas gi klinik, trus ke sana... jalan x jem lagi.  org pon x ramai.  Tp bila dah kol 10am ke atas, dah ramai orang gomen kat Jalan TAR.

Menjelang tengahari tu, semakin ramai org gomen kat situ.  Antara dialog yg aku terdengar,

A:  Cemana ni?  nak teruskan shopping atau nak balik opis?
B:  Kita terus je la sampai petang.  X yah masuk opis dah.  balik trus.

Amboi!  seronok kome yer!  patut la kalau kol dorang ni slalu x de kat opis.  Gi minum la.. gi amik anak balik sekolah la.. keluar jap la.... hmm... semasa dialog di atas dituturkan, masa tu dah kol 3pm kot!

Ok! Ok!  Sudah2 la tu membebel yer!  continue citer shopping tadi..

Parked kat Pertama Complex, pas tu posing.. hehe

Hmm... nak gi mana ek?  Hujan la plak...

Jap!  Jap!  Ecah ni.. rimas Ummie tengok rambut tu..
Meh sini ikat rambut.

Abah!  Jom kita gi sana dulu...

Kat Medan Mara... aku giller tengok accessories tudung..
Sambar!  Jgn x sambar!  Abang... bayar ek... hehe
Ni baru 1 dipilih.  trus pakai.. tengah pilih lagi ni...

haaaa... yg ni cantik!  Eh!  yg tu pon cantik la... eeeeee.. yg ni lagiiiii cantik!
Aaarrrgghhh!  Mana satu ni?  beli semua je la..hehehe
Inchik hubby telan ayaq lioq je la dok tengok kami memilih..
Ni belum pi carik tudung n baju raya lagi nih.... terjebakkkk!!!

Masuk Sogo plak.  Hujan masih lebat di luar..
Posing lagiii.. :D

nak beli cermin mata?
x yah!  not in the list..
posing jer boleh... 





dh sampai Jalan TAR..
ada 1 gerai ni dia jual semua barang Ben10..
Nasib Amirul x ikot.
Kalau x, harus dia berguling2 kat situ soh beli..

anak2 daraku ni.. posing saja!
Nama pon anak dara kan....


Adoih!  Letih berjalan.. seme nyer Inchik hubby x berkenan..
dari hujung ke hujung berjalan..
Masih puasa walaupun x sihat...
Duduk dulu... letih!  Kepala pusing!

Finally kami kene patah balik ke Jalan TAR bila kat Semua House & Masjid India pon x dapat menambat hati suamiku utk beli baju raya bebudak nih... nasib bebudak nih kuat semangat.  maintain puasa.  aku dh hangin dah.  ye ler.. kepala berat.  demam plak tu... diheret ke sana ke mari oleh Inchik Hubby... cerewet x hengat!  dpt beli baju kurung Ecah jer.  on the way balik singgah kat semua kedai2 kat tepi jalan.. last last beli baju kurung kakak kat Kamdar jer... whatever la... ok jer... janji kaler ikot tema, janji ada size, janji Inchik Hubby approved.  Kakak pon dh x larat nak try baju ... dia pon stuju je ler...

Baju budak mahal siot!!! Adosh!  Pukul 6pm baru balik.  berjalan dari pagi kot!  Letih x tau nk habaq!

24 Ramadhan:  Buka puasa kat Bandar Baru Selayang.  x sempat balik umah berbuka.  sebab jalan jem dan hujan.  tapi kedai seme penuh!  ye ler.. dah kol 7pm time tu.. org dh standby kat meja jer nak bukak pose... kami baru nak carik tempat makan... kat sini je ler... cerita nyer baca di sini ek...


Amirul tipon, soh balik cepat.  ada benda dia nk kasi.. rupa2nya nak kasi kad raya dia buat sendiri... tadaaaa... thanks sayang!

27 Ramadhan:  Hari ni berbuka kat rumah Mama.  Dani x nak tido seharian.  main jer... naik jer kete... mata pon dah stim...

Memandangkan aku dh rimas ngan rambut dia tu,
Inchik hubby membuat keputusan utk memotong rambutnya..
rambut raya ler kiranya..
cuak gak.. dok terpk.. boleh ke dia dok diam?

boleh upenyer.. tapi bila dah nak abis tu dia marah India yg potong rambut dia tu...
Dah rimas la tu...


Amirul pon potong gak... rimas nengok!

Inilah hasilnya.... :P





28 Ramadhan:  Projek kemas umah... nyesal plak buang baldi pink tu... dah pecah sebenarnya... tapi baru terpk leh letak pokok bunga dalam tu.. hmmm... dah buang pon... aku memang x suka tengok barang bersepah2.. so, semua skali aku buang.... rimas!

Kucing2 ni pon dispose jugak!
Dah besar.. pepandai la jaga diri...
setakat ini jer kami mampu bela korang...
smoga korang jumpa tuan yg baik...
sedih pon ada masa nak buang dorang nih..
tp apakan daya... have to lor!





merata kami pusing..
serata ceruk kami masuk..
last last buang kat rumah anak2 yatim kat tasik puteri..
Inchik hubby kata... dorang ni pun anak yatim gak...
Ye lar...
Ni gambar Ecah lari meninggalkan tempat pembuangan kucing2 tersebut..
tengok kiri kanan, pas tu buang.
terpk, cemana org buang anak ek?
kitoranng pon sedih buang anak2 kucing tu..


Hhhuuuaaarrrhh!!  Mengantuk!  Akhirnya dpt gak aku hapdet blog ni citer pasal Ramadhan thn ni.  Alahai mata... dah nak terpejam dah...Esok keje... adush... tido dulu la... sambung later k...

Jumpa lagi.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.