Welcome to our blog
There was an error in this gadget

September 15, 2011

Wah! Semua berminat nampaknya!

Hahaha... pepagi lagi aku dah dpt email dari Ayu ... seme pasal post aku yg pasal kurus semalam tu.  x sangka, rupanya ramai gak yg baca.. hehehe... ramai gak yg nak cuba.. bagus! bagus! bagus! usaha tangga kejayaan.... syabas bete!

Ni ada sket lagi resepi kurus aku nak bagi.  terlupa plak nak tepek kat post smalam tu... kat opis tadi baru ingat nk letak.

Kalau korang makan kat luar, air yg korang boleh mintak ialah air yg masam2.  Ingat x masa time skolah dulu, kita blajar sains.. benda memasam ni ada acid kan!  so, acid dlm makanan/minuman ni boleh bakar lemak.  so, pesan la air limau/lemon juice ek adik2...

tapi kalau korang x makan sayur / buah2an lagi utk hari tu, korang leh jugak pesan fruit juice.  serat tu penting!  utk lawas!  kalau x buang, cemana la plak kan!  perut boncit... sebab ada store utk bahan buangan kat dalam tu... :D... so, jgn simpan ek.. buang! buang!.... ringan sket badan.  kalau x caya cuba korang timbang berat korang sebelum buang ngan lepas buang... tengok, ada beza tak? :P...

tapi kalau seharian tu, korang dah makan makanan yg manis2/minum minuman manis2, korang pesan air kosong je la ek..... kalau korang tapau makanan korang tu, x yah beli air tau!  minum lepas sejam makan.  jangan terlupa minum udah ler!  dan kalau makan tu jangan gelojoh! kunyah lama sket baru telan. dan jugak jangan polok! tau polok?  polok niii... errmm camana nak explain ek?  polok ni lebih kurang macam korang takut orang lain makan korang nyer makanan, so, korang masukkan semuaaa skali dalam mulut dalam sekelip mata.  dua tiga suap dah abis.  ha.. kalau cenggini harus ada air!  kalau x, mati tercekik plak... kenalah mamak restoran tu buat cpr kat korang kan... eeeeeeeeeeeeeee... mak x sanggup nyah!

ni la air yg wajib aku order kalau makan kat luar...

ni bekpes aku pagi tadi.  3 set roti bakar...
bukan! bukan! bukan aku bedal sensorang...
anak2 dara aku yg lagi 2 org tu pon bedal sama ek..
so, makan sorang 2.... kenyaanggg..

kat opis, tersangat laaaaa bz nyerrr... stress!  nasib si Jessy the messy and crazy bagi aku dengar lagu nih....


layaaann... sambil terhangguk2 aku buat keje... bersemangat giller... senyum jer dorang tengok aku dah tersenyum... :D.. thanks ya Jessy the messy and crazy... (uiks.. panjang tol nama dia).  seharian aku dengar lagu k pop.  pas tu time lunch layan video dorang plak... suka video ni... kellaasss!!!



Lepas lunch tetiba si Mazi kol kata dia nak wat delivery... datang2 bawak ni.... tadaaaa...


muka hepi x terhengga la kaann... Ni tersengih teteruk ni sebab Jessy the messy and crazy tu cakap "aiiyyyaaaa... x boleh tahan oorrrr".. hahaha... jeles la tuuuu...



My lil bro, Pakcik Parley yg bagi... apa occassion?  ntah.. saja.... rezekii akuuuu.. heheh.. baru smalam cakap x nak makan cekelat.. x suka cekelat pon!  tapi cekelat yg satu niiiiiiii... cannot resist!  hehehe... siap ada bear lagi!  Thanks bro!

kat dalam ni pon ada cekelat jugak!  kena la kluarkan.. utk dibahagi2 kan kepada jiran tetangga aku yg kat opis tu... tapi hanya yg cantik menarik tertarik ko memang da bomb je la yang dapat kan!  benda pon sket...


akhirnya.. lil bear tu ada la tempat utk dia bersemayam... berbahagialah ko kat situ ek... jangan harus ada sesapa yang usik!  x mo! x mo!


ni my lil corner kat my desk.  full of luvly notes from my colleagues.  my family photos pon aku letak kat sini.  gambar Dani jer x dihapdetkan lagi kat corner ni.  nanti la aku print.  x per.. kat hp aku dah memang gambar dia jer....


ok.  sambung balik... cekelat lagii... eeeee.. gemok! gemok! gemok!  tapi x per.. ni habuan anak2 aku laaa... ;)

petang sket tu, masa tengah bz buat keje, si Ayu (officemate) datang bagi benda alah ni.... dia kata.. utk org2 yg Ayu sayang jer... xoxo... mekasssiiihhhh!!! apa hal plak tetiba nak bagi kan?  sebab dia tengah menghitung hari ... dia dah resign.  seminggu jer lagi dia ada kat sini... thanks dear... so sweeetttt.... Thanks Ayu!  All the best to youuu... forget us not yaaa!!!

meh nak kenalkan...
dari kiri - Jejo, Wi Witt, Ayu & the only me! :P




haaa.. pokok cactus ni plak adalah pemberian ex mak buyung - Elita (officemate gak ler..).  skang ni dia tengah maternity leave lagi.  tapi minggu depan dah masuk balik dah.  saja letak nak tangkap gambar.. buat penyeri la kok non!!!


haaa.. memacam dapat arini... shonot!  keje pon jadik hepi... 

balik, hubby amik ngan anak2 dara ku pon ikot skali.  hubby cuti arini.  dia ada projek kat umah... nak tau apa projek dia?  niiiii haaaaaaa....

batu2 yg dikutip dari tepi jalan...
dia ternampak batu2 ni.. trus teruja nak buat projek...

in the making....


hasilnyaaa... tadaaaaaaa.....

masa balik, hujan sepoi2 bahasa (tsk.. salah tatabahasa ni... jgn tiru bahasa ni di sekolah yer adik2!  nanti fail peksa wa tarak tau aarrr!!).. ok. sambung balik, tiba2 kami ternampak sesuatu di atas jalan raya.  Kecik, tapi laju.. amende tu?  tangkap gambar! tangkap gambar!  SNAP!  inilah dia upenyerrrr....


 comel jer kan!  agak2nya dia kena amik lesen memandu x? 
:O.. x pe ler.. asal mudah utk dia bergerak...
bagus jugakk kan!  besar pahala bagi pencipta remote wheel chair ni.

balik tu, lapar giller.. lom dinner lagi..
kami pon serang la satu kedai chinese muslim utk dinner...
dekat ngan umah jer... SEDAP!!
kat umah x de makanan... seme dah dihabiskan oleh anak2 bujangku....
memandangkan perut dah tersangat keroncong, makan kedai la jwbnya..

kat kedai, selain makan, ni la keje anak2 aku...
dalam kete bermekap...
kat restoran, berposing... kalau dah namanya pon pompuan kaannn!!!








makanan pon sampai... ni hubby nyer....

 ni aku nyer.. anak2 daraku pon makan ni jugak.  tapi dorang share....

sebelum makan, posing dulu.. hehehe

dah makan, touch up balik...
bebudak niiii.....

pose lagi....













sebelum balik, sempat lagi minah ni menghirup kuah...
ish ish ish... anak sapaaa la niiii....

tu jer nak citer.. bebudak ni dh tunggu turn nak main laptop.  till then.. tata peeps!!

3 comments:

Sal said...

Mimie....apa kabar? Ko dah ada blog yer. Aku add yer. Petua kurus ko tu menarik ler...nak jugak cuba...

- shamimie - said...

Hi Sal! aku sihat slalu... alhamdulillah... meh ler.. meh ler add.. hehehe... petua kurus? hmm.. cuba la... but never give up k! sok bila dah kurus cam model, jgn lupa letak gambar sebelum dan selepas tau! pas tu tampal kat cermin, so, hehari leh tengok gambar tu utk memotivasikan diri sendiri.. sebab nak kurangkan berat badan lebih senang dari maintain berat badan.... good luck fren!

- shamimie - said...

oh! lupa nak habaq! thanks for visiting Sal! lama giller x jumpa ko.. kalau turun kl, kasitau la.. leh jumpa...

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.