Welcome to our blog
There was an error in this gadget

September 7, 2011

Tesco

Went to Tesco Rawang yesterday with my hubby.  Most of their items don't have the barcode sticker.  Wondering why???  So, put back all the items that needed to buy but becoz no barcode, have to put back and I pot pet pot pet to my husband to express my disappointment.

And then we went to the onions section, really have to buy onions.  AGAIN!  Not barcoded!  But I really need to buy onions.  dah habis!  So, hubby asked me to just take it and try our luck.  Malas want to buy the timbang one coz we were rushing.  the queue was quite long.  

At the counter...

Cashier:  Barang ni x de barcode la.  Macam mana saya nak scan?

Me:        Memang semua kat situ x de barcode.  Salah saya ke?

Cashier:  Saya x boleh scan ni.

Me:        So, saya x leh beli la ni?  Sebenarnya you all ni nak jual barang ke x?  Banyak barang you all kat    dalam tu yg x de barcode sticker.  Cemana customer nak beli?

Cashier:  Ni bukan barang saya Cik.. Ni barang Tesco.

Me:        (hati mendidih!) Tapi awak pakai uniform Tesco, awak bekerja dengan Tesco, awak duduk kat sini sebagai cashier nak mintak duit dari customer yg beli barang Tesco.  Memang bukan barang awak.  Tapi awak wakil Tesco.  Takkan saya nak cakap pasal barang Tesco yg x de barcode ni kat makcik belakang tu?  Apa yg dia boleh buat?  Mana boleh awak jawab camtu ngan saya.  Kalau x nak bertanggungjawab jangan keje ngan Tesco!  Saya pon memang x kan membebel kat awak!

Cashier:  (sambil pegang bawang2 tu) Habis camana ni?

Me:        Hang tak mo juai aku pon x buloq aih.  x payah!

Cashier:  (buat muka toya cam nak mintak penampar).  Terima kasih.

Me:        Bodoh!

Hubby:  Sabar... 

Me:       Sapa soh dia bodoh?  Nak bodoh pon agak2 ar.  bikin panas jer!

Kalau korang x hangin ke?  Sapa soh jawab cenggitu?  Orang dah la penat.  X de mood.  Hang nak buat lawak la konon?  Hamik ko!

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.