Welcome to our blog
There was an error in this gadget

October 31, 2011

I'm gaining weight! NOOOOOO!!!!!

Gosh!! I'm gaining weight.... i know... i can feel it.  Why am I gaining weight?  Coz I'm stress!!  Everytime I'm stress, i'll eat more... do you know that you are not suppose to eat when you are stress or sad????  Your digestion system drop masa you are stress or sad.  I DON'T LIKE THISSS!!!!

Kenapa stress? 
Coz my hubby not here...
coz I have to drive everyday.. tempuh traffic jam sensorang....
* tsk.. tapi last week n today traffic ok... shonot....*
Kena naik komuter....
dah la skang ni hujan pepetang...
so, kalau hujan... harus la expect delay ok!
Mencinyerrrrr!!!!!

Hari Jumaat aritu hujan selebat2nyer..
tapi kutempuh jugak...
x mo balik lambat...
dah agak dah tren mesti delay punyerr..
memang betul... tren delay....
Sabtu - start pening2...
bukan ngandung ek... x de maknanyaaaaa!!!!
tapi demam...
sampai arini.... still demam...
tapi tetap keje jugak...
pekerja contoh tahu!
korang hado? hehehe

cakap pasal naik komuter nih..
lama gak aku x naik....
last naik masa aku ngandung thn lepas...
so, nak citer la pengalaman naik komuter sejak dua menjak nih....

1st day (kat dalam coach wanita)
Ada seorang pakcik tua berdiri kat pintu coach wanita.  Korang ingat x pakcik tua Astro yg 'Macam2 ada' tuu??  Ha cenggitu la muka nyer.... gigi pon sama.... huhu...

Pakcik tua:  Tunggu.. tunggu... bagi orang keluar dulu.. tungguuu... nanti nanti.... ha... keluar cepat.. cepat.. keluar cepat.. orang nak masukkk.... (sambil tangan tu menggapai2 cam polis trapik tuuu)..
Aku:  (berkata2 dalam hati yg x de taman... ) Amboi!  Pakcik ni biar betul... agaknya polis pencen kot... dia perasan ke tak dia kat coach wanita nih?

TIBA-TIBA pakcik tua itu menjerit!! *apa hal ayat skema tetiba?? tsk*

Pakcik Tua:  Atoi!!!!  Jangan la tolak!  Sabar la!  bagi orang keluar duluuuuuu!!!!!
Aku:  (dalam hati jugak) sapa la yg kena tengking tu.... siaaann.... garang jugak pakcik ni....

Masa kat dlm tren, pakcik tua tu bergurau senda ngan pompuan2 kat dalam ketapi.. amboi2 pakciiiikkk... masa dia nak turun.. siap babai2 lagi.... bila dia turun jer, semua orang dok ketawakan pakcik tu.... huhu...

2nd day (kat dalam coach wanita jugak)

setelah menang the battle of entering the ladies coach, tapi x dapat duduk, of course... seperti biasa scanning muka-muka yg agak2 akan turun kat KL Sentral station and berdiri kat dpn orang tu.  I was standing infront of an Indonesian couple... yess.. couple.. satu lelaki, satu pompuan... ladies coach koootttt!!! tapi yg lelaki tu dengan muka selambat wat tak tau... duduk lak tu.... pas tu terdengar la polis bantuan kat station soh semua lelaki gi belakang... coach campuran... dia kata 'mak bapak, pak we mak we.. naik coach belakang yer.. ni pompuan ajer... korang pompuan kerrr???'...

Aku pun tenung dan renung dan usha mamat ni... selamba jer x bangun?  nak sound ke x nak?  nak sound ke x nak? mamat tu leh senyum pandang aku pas tu tunduk and cakap.. "x kesah la lelaki ke perempuan ker... ya iya lah... apaan aja...." waduh! waduh! ini orang.... ngak mau pergi kamu ya!  ggrrrrrr...... x per.. x per.. kang dia turun la tu....

sampai kat KL Sentral, dia x turun??? adush!  terpaksa la berdiri... tapi instinct kuat mengatakan dorang ni sat sat lagi turun ler ni.... x per... sket lagi.. sket lagi.. sabar la kaki....

tup tup kat Putra station dorang turun... cecepat aku letak bontot aku yg makin berat ni.. fuuuhhh!!! legaaaaaaa.....

Jumaat - 28 October
Tren delayed.  Malas nak citer.. korang pk la sendiri ek cemana punya penuh tren tu... station pon penuh.  sampai ada yang bersila kot...

Today.... hujan selebat2 nya start kol 5pm.  skang ni dah renyai2 sket.  hopefully tren x delay.... nak tengok citer Sofiyyaaaaaaa!!!!


haaa.. citer ni laaa...

tapi alhamdulillah...
tiap kali naik tren, aku dpt tpt duduk...
so far la... today?
hopefully dpt duduk jugak...
kena telek bebetul muka orang2 kat dalam tu...
hmmm... x sukanyaaaaaa....
 
baru perasan...
tajuk lain... tapi citer pasal lain...
sukati la kan...
janji ada post...
hua hua hua...
selamat petang semua!

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.