Welcome to our blog
There was an error in this gadget

July 2, 2011

Maid Cuti

Harini maid kitorang cuti.  Memang kasi dia cuti sebulan sekali.  So, tiap kali dpt gaji, dia akan cuti gi umah kawan dia.  Bagus jugak!  ada privacy sket.

So, arini kena buat keje sendiri semuanya... ala.. bukan selalu pon.  Tapi seb baik anak2 dh besar.  boleh tolong memana yg patut.  Ecah & Farah tolong kat dapur.  arini ajar Farah goreng sayur... sedap gak dia masak.. hehe.. habis doww!  Lupa nak tangkap gambar.

Ecah set the table, basuh pinggan, Amirul jaga Dani & tidorkan dia... Iskandar kemas rumah, angkat kain and jaga Dani jugak tapi pemalas sket.  bila soh tengok adik... "Alaaaa.. alaaaaa".  hmm... kena jerit baru buat.... dah cam tarzan dah....

Abah keje arini.  Balik petang.  Balik bawak basikal utk Iskandar sebab peksa dpt no. 1.  Ecah pon nak jugak tapi sebab dia peksa no. 2, dia dpt basikal seken hen jer.. hehe.. repair Farah nyer basikal bagi Ecah pakai.  Tapi lom repair lagi..  nanti la.. esok ke lusa ke repair ler... sementara ni terbiar la jap kat luar tu.

Basikal baru Is

Yg lama dan yg baru

Basikal lama yg bakal diwarisi Amirul :P


Farah x dpt apapa.  sebab dia malas.  pelajaran dah merosot.  so, kalau nak jugak kena la dpt 5A balik sekurang2 nya or lagi bagus dapat no. 1.  wokeh!  Amirul pon nak basikal jugak.  dia kata dia peksa dapat no. 100.. hehehe... amende larrrrrr... Incik Tabur kata x pe la... repair jer beskal abang ngah yg dolu2.  sapa soh peksa no. 100!  keh keh keh....

Farah kata dah ada basikal ni Is dh x de alasan lagi x gi smayang Jemaat.  Tapi x de maknanya nak kasi dia naik basikal gi mesjid.  Jalan besar tu banyak kete.  tunggu la dia besar sket.  baru leh.  bahaya!  tapi Incik Tabur pon x de alasan lagi lambat gi masjid... hehehe... leh share basikal tu.... ngeh ngeh!

Esok memacam program ada.  Kenduri kawin la.. shopping utk kenduri makcik patin minggu depan la... hmm.. sempat ke x tak tau la.  Pepe pon, memang kena buat semuanya esok jugak!  dh x de masa lagi dah!  kalau rajin kang lepas dinner nak kuar window shopping.

Skang ni tengah pk nak masak apa utk dinner.... siang tadi bebudak request ayam masak kicap.  Malam ni dorang x nak makan nasik plak... abis tu nak masak apa nih?  Incik Tabur pon x tau nak makan apa.  Yg dah makan, si Dani sorang jer...

hmm.. nak masak apa nih?  lepas maghrib la pk.... skang ni, kita smayang duluuuuu!!  Jom!

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.