Welcome to our blog
There was an error in this gadget

December 15, 2011

Adoooiii!!!! Mengapa malang nasibkuuu????

Assalamualaikum,


Last night, our company had an event and I went home late … errmm.. not so late actually.. around 9pm… ye lar.. normally 6pm sharp cabutted already *cabutted means sudah cabut okeh… 1Malaysia ma… roll eyes*

Waited for the train, train delayed for 30 minutes… lucky I have my Ombak Rindu novel with me *reading for the 3rd time… to refresh my memory laaa..*.  Reached home at about 10.30pm and felt soooo tired. So, off to shower sebab dah basah kuyup kena hujan and after that dive in my bed. Baru nak lelap mata, tetiba teringat hp kat dalam handbag.. alahai.. dah x larat angkat mata so just zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…….

Suddenly my phone alarm rang right to my left ear… soooooo damn loud okeh! Bebetul kat telinga niii… pekak 5 minit. Bukak jer mata tetengok Dani dok tersengih-sengih sambil memegang sesuatu... dalam cahaya samar2 tu baru perasan actually he was holding my Maybeline liquid eye liner and buat muka comel mintak digigit sambil tersengih-sengih sampai nampak gusi dia yang kat belakaaaang skali tuhhh....

Terus terduduk atas katil, and berangan buat satu situasi cemana Dani berjaya mengambil eye liner and hp dari lam beg aku... seperti berikut:

"Alarm phone berbunyik masa pukul 5.45am tapi Ummie x dengar.  Ya!  Ummie tidor mati nampaknya... Sian Ummie.... Aku cuba mencari dari mana datangnya bunyik alarm itu.  Ahah!  Dalam beg Ummie!  Mari kita lihat apakah yg berbunyik itu?  Oh!  handphone Ummie yg buruk itu!  siapakah yang menelefon?  Helo?  Helo?  Oh!  Darling... buat apa you call I pepagi buta ni?  Nanti Ummie I terjaga... eh?  sudah mati?  oh!  line x clear agaknya... mari kita lihat apa yg menarik... oooooohhhhh!!! ini yg Ummie, kakak n ecah slalu lukis2 kat muka tu.... hmmmm... nak try lah..... hmmmm.. ummmppphhhh.... aaiiissshhhhh.... uiiiikkkkssss.... yeaaa.. cantik sungguh!... tapi kalau ditambah sket di sini... ummpphh... uuuuuhhhh.. di sini.... yeeeaaahhh... hahahahahahha.... memang cantik!  cantik!  Alamak!  hp ni berbunyi lagi.... suruh Ummie pulak la yang helo helo... ekekekeke.. Ummie bangun! Ummie bangun!  yeaaaayyy!!! yeaaayyyy!!! Ummie tengok la gusi Dani ni..... tengok laaaaa... Gigi Dani ada 6 batang... hehehehe... happy nyerrrr.. happy nyerrr.. cantik nyer Ummie pepagi buter nihhhhh... mmuuuaaahhahahaha.. wakakkakakakakaka...."

Agaknya itu lah yang berlaku.... aku trus amik eye liner tu dari tangan Dani, dan setelah diamat-amati... eye liner aku tu dah jadik berus lukisan kot!!! bulu dia jahanam.... cek cadar n sarung bantal... x de pon kesan kena conteng.... okeh. Okeh. X per... slamat cadar n sarung bantal aku. adoooiii.. tapi x de masa nak pk benda tu sebab tetengok jam dah pukul 6.10 am... Hallamaaaakkk!!! Dah lambat niiiiiii..... trus cium Dani and bawak dia turun bawah kasik sama itu bibik... gua nak mandi n siap gi keje.

Masuk jer bilik air, terpandang muka di cermin, trus menjerit di pagi buta.... uuuwwwwaaaaaaa... wajahku sudah bertukar rupa.... Dani telah menconteng eye liner di muka akuuuuuuuuuuuuuuuu... *nasib dia x pakai permanent marker... duh!* waaaaaaaaaaa... berconteng2.... habis satu muka.... adoooiiiii... patut la maid aku tersengih2 cam mintak dijentik jer masa aku pass Dani kat dia.... patut la aku cam terasa ada benda merayap kat muka.. ingatkan mimpi... rupanya TIDAK! tanpa berlengah lagi, terus kelam kabut cuci muka and gosok gigi and mandi... kelam kabut bersiap coz kol 6.30 am wajib tayar kereta bergolek sebab nak kejar parking n tren kol 6.46 am. Tapi elok aku touch n go jer, tren bergerak... hmm.. terpaksa la tunggu tren kol 7am. Nasib x ramai orang...

Adakah Dani mahu menjadi seorang pelukis? Ok jer... mekap artis? No! No! No! Adoi... jahanam eye liner aku... x per.. nanti aku claim ngan bapak si Dani nih... baru beli kotttt!!! Aduh! Aduh! Sedey ni.. korang tolong la simpati ngan aku niiii.. eye liner dh rosak... adoooiii...

Moral of the story:  Menconteng eye liner di muka adalah lebih baik dari menconteng arang di muka....

0 comments:

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.