Welcome to our blog
There was an error in this gadget

September 19, 2012

What should I do??

Assalamualaikum!

Terasa sangat stress memaksa aku menulis di sini.. need to let it out... need to let it go... aarrrgghhh!!!


Kengkadang bila stress kat opis.. rasa elok gak kalau aku benti keje pas tu dok umah.. layan anak2... jadik surirumah sepenuh masa... petang, tunggu laling balik... hujung bulan tunggu duit nafkah dari laling... pas tu leh layan movie bebanyak.... tapi bila dah duduk kat umah terasa nak keje... sebab laling bagi duit nafkah tapi x sebanyak duit gaji aku.. aku nak lebih kottttt!!!!!  hehehehehe... nak keta sebijik utk aku g berpoya2 ngan kengkawan, adik bradik.... ngeh ngeh ngeh... manusia memang x pernah puas hati... susah nak puaskan hati sendiri.. cemana nak puaskan hati orang.. tol tak?  kalau keje, leh dpt bonus.. increament... company trip... events... etc.. etc... hmmm... kalau x keje... no income... what if something happen to laling yg x mengizinkan dia bekerja?  what if he die first before me?  mana aku nak korek duit tanggung anak2 aku? haaaaaa..... x leh benti.. x leh bentiii.... eeeeeeee...


so, apo nak buek ni??? cepat la October.... x sabar... no problem kat opis.. bosses are really nice to me.. tapi keje sangat banyak.. kengkadang x tau mana satu nak buat dulu... boss mana yg nak didahulukan dulu... keje mana yang patut diselesaikan dulu... belum kira ad hoc lagi... aku sangat stress!!! kalau carik keje lain, ada ke kampeni yang very considerate cam skang ni?  ada ke colleagues yang sangat friendly, nice dan x berkira wat keje?  ada ke bossess yang very nice and understanding cam kat sini?  ada ke?  ada ke?  tetiba teringat kat En. Khairani.... he's a good boss... kak Nor Rizah .... uuwwaaaaaa.... rindunyaaaaaa..... ada x keje yg x goyang kaki sangat tapi x la sampai terkejar2 tetiap hari.. ada x?  ada x?  meh la habaq kat aku... meh laaaa.....


sambung keje...




4 comments:

Sal said...

Mimi, keje jer lah. Dulu aku pernah x keje dlm masa 6 bulan, panas vontot jadiknyer. Aku dah biasa pegang duit sendiri tapi bila nak minta suami jadiknyer segan plak. Hehehe!

Keje kat mana-mana pun sama jer. Yang penting kite buat jer keje kite. Kalau dapat geng keje best, boss ok.....alhamdulillah.......

Sal said...

Mimi, keje jer lah. Dulu aku pernah x keje dlm masa 6 bulan, panas vontot jadiknyer. Aku dah biasa pegang duit sendiri tapi bila nak minta suami jadiknyer segan plak. Hehehe!

Keje kat mana-mana pun sama jer. Yang penting kite buat jer keje kite. Kalau dapat geng keje best, boss ok.....alhamdulillah.......

- shamimie - said...

Ye.. thanks Sal.. keje la ni... aku letih sebenarnya.. siang terkejar2 kat opis, malam terkejar2 kat umah... no rest... pas tu tengah bendera merah.. emotional sket ar.. hmm

- shamimie - said...

memang pon terpk.. kalau dah pegang duit sendiri... leceh nak mintak ngan laki ni... aku jarang mintak.. slalu amik je trus.. x mintak.. heheheheeh

my slideshow

My Trip

Phuket Trip Slideshow: Shamimie’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Phuket, Thailand was created by TripAdvisor. See another Phuket slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.